Te hoog deel betonvloer

Deskman

 • #1
Ik heb voor de vloer in mijn nieuwe dakkapel het plan om die te egaliseren want het was een enorm heuvellandschap met een verschil van 4cm. Nu is de dekvloer er afgebikt maar blijkt ook het beton er onder niet vlak te zijn.

Het huis is gebouwd in 1960, vermoedelijk een cusvellervloer: https://www.joostdevree.nl/shtmls/cusveller_vloer.shtml

Als ik de dekvloer in de deuropening van de aanliggende kamer als 0-punt neem, is de vloer aan één kan 5cm lager maar er is ook een stuk waar het beton al bijna 2cm hoger is dan het deel mét dekvloer. Als daar dan minimaal 2-3cm deklaag op komt, kom ik op de drempel al 3cm te hoog uit en moet ik op het diepere deel van de vloer wel 7cm storten, wat me weer heel veel lijkt.

Niet gehinderd door al te veel bouwkundige kennis lijkt het me bijna ondoenlijk om het hoge stuk van de vloer tot op het 0-niveau af te slijpen (het is 2 a 3 m² ).

Is de enige optie dan om uiteindelijk alle vloeren tot dit niveau op te hogen? Of is afslijpen wél een optie?
Of zijn dit soort niveauverschillen nog binnen de norm en loopt een vloer over 5 meter nooit helemaal vlak?
 
Laatst bewerkt:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #2
  Een betonvloer waar nog een dekvloer overheen komt hoeft ook niet 100% vlak te zijn. De dekvloer heft dat wel op. En de woning kan ook scheef gezakt zijn. Waar meet je het hoogteverschil mee?
   
  • Like
  Waarderingen: Deskman

  Boertje125

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  bij een oud huis moet je het gewoon maken zoals het kan.
  een vloer die niet helemaal zuiver waterpas is merk je in de praktijk nauwelijks op.
  zorg dat je goed uitkomt met je trap een valse trede is vreselijk.
   
  • Like
  Waarderingen: Deskman en Walker

  Deskman

  • #4
  Het probleem is dat de dekvloer, als ik die aan wil laten sluiten op de bestaande vloer, voor een deel lager is dan het beton.

  Ik meet het met een laser en een meetlat. Laser heb ik gebruikt om een 1-meter lijn uit te zetten en daarna de laser om op een aantal plekken het hoogteverschil te bepalen.

  Dat waterpas is eigenlijk vooral ingegeven doordat ik het met vloeibaar zandcement wilde egaliseren en dat wordt min of meer vanzelf waterpas... Maar misschien moet ik daar iets anders voor gebruiken dat niet zo vloeit.

  Maar beton afslijpen is geen goed idee? Onzin om dat te willen doen?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu