Te betegelen badkamervloer op zand

Bsp

  • #1
Ik wil opnieuw onze badkamervloer leggen maar zit me te beraden op de mogelijkheden. De situatie is momenteel dat we 8cm isolatieplaten op een zandvloer hebben liggen. Uiteindelijk wil ik de vloer betegelen, en vraag me nu af wat te doen.

Ik denk zelf aan het volgende:

  • -Folie op de isoleerplaten leggen
    -Lewisplaten op het folie
    -7cm zandcement op de lewisplaten

Is dit verstandig? Ik vraag me af of 7cm te dik is voor zandcement, en of zandcement wel stevig genoeg is. Om die reden zat ik ook aan de zwaluwstaartplaten te denken, bij wijze van versteviging. Is dit wat, of is het handiger om beton te kiezen, of zwaluwstaartplaten en beton?[/list]

Ander punt: ben ik met een zandcementvloer van cm inderdaad 7 weken buitengesloten van mijn badkamer, of is er eerder al met licht verkeer overheen te lopen?

Ik heb begrepen dat beton veel eerder droog/beloopbaar is. Klopt dit? Dat zou eventueel een overweging zijn om eerst beton te leggen en daarna een dunnere zandcementvloer.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Een zandcementvloertje van 7 cm heeft weinig stevigheid.
Beste is eerst een folie, hierop de isolatie en dan beton van 8 tot 10 cm dikte met een netje.
Hierop kunt u dan tegelen, eventueel de vloer eerst voor strijken met een papje van cement.
De beton is na een dag voorzichtig beloopbaar.
 

Bsp

  • #3
Vandaar de lewis/zwalustaartplaten: daar wilde ik de stevigheid van de cementvloer wat mee compenseren. Heeft dat sowieso zin of is het vragen om problemen?
 

Bsp

  • #4
Daarnaast: als ik een betonvloer leg met het idee daar later nog een laag zandcement op te leggen, moet de betonvloer dan perfect egaal afgereid worden, of is het geen ramp als deze hier en daar niet egaal is, omdat er dan nog een laag keurig egaal cement overheen komt?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Op zand worden geen zwaluwstaartplaten gebruikt, daarnaast wordt er beton op de zwaluwstaartplaten gebruikt en geen zandcement.
Het geld voor de platen kunt u beter gebruiken voor de betonlaag op de isolatie.
De betonvloer hoeft niet glad te zijn, hij moet wel redelijk waterpas liggen, met de afwerkvloer wordt alles glad gemaakt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu