Tapwater wordt max 39,6 graden Nefit Proline HRC 24/CW4

Bonzing

  • #1
Goedemorgen,

Ik heb een Nefit Proline HRC 24/CW4 en ik merk dat sinds kort het tapwater niet warmer wordt dan 39,6 graden. Wat opvalt is dat na het douchen de eerste +/- halve meter aanvoer leiding van de CV ook warm wordt terwijl er geen warmtevraag is (verwarming staat uit). Dit lijkt te maken te hebben met een defecte driewegklep (vj2030z4010). Ook vind ik dat waterdruk van het warme water erg laag (kan de driewegklep hier ook de oorzaak van zijn?).

Ik heb even gekeken en een nieuwe driewegklep (vj2030z4010) kost +/- €160,- en gezien de positie van de klep weet ik ook niet of ik deze zelf makkelijk kan vervangen. Dus waarschijnlijk moet er ook een monteur bij komen. Heeft er iemand ervaring met het vervangen van deze klep?

Gezien de verwachtte kosten wil ik zo goed als zeker weten dat het de driewegklep is. Kunnen er nog andere oorzaken zijn welke het lauwe tapwater veroorzaken, of moet het de driewegklep wel zijn?

Alvast bedankt.
 
  • Waarschuwing
    Klusidee
    Waarschuwing
  • Marcn.88

    Vaste Beantwoorder
    Moderator
    • #2
    voor het vervangen van de klep zal ook de voorplaat van de branderkamer los moeten, hiervoor moeten ook nieuwe pakkingen worden geplaatst.
    Als u nu al twijfelt of u zelf vakkundig genoeg bent zou ik adviseren een vakman in te schakelen
     

    Ivo_vr

    • #3
    De driewegkleppen van de proline zijn best sterk. Er kan natuurlijk een rotte appel tussen zitten. Als je tijdens water tappen een paar keer in de info knop drukt kan je uit lezen hoeveel liter er door de stromingschakelaar gaat. Kijk daar ook eens even naar.
    Is het alleen bij de douche? Of alle warm water tap punten?
     
    Laatst bewerkt:

    cvketel123

    • #5
    Hoi, zie ook mijn andere topic. vergelijkbaar probleem met zelfde ketel. niet de driewegklep maar terugslagklep in overgang van mengbuis naar ventillator zat klem in het plastic membraam, mengsel daardoor niet optimaal en ketel kan niet voluit branden. In cv bedrijf merk je dit niet, ketel brandt dan zelden voluit. Is de moeite waard om na te kijken.
     

    Bonzing

    • #6
    Nu gebeurde er gisteravond het volgende: Mijn vrouw was aan het douchen en ik pakte beneden wat warm water, dat water werd wel gloeiend heet maar ondertussen werd het douchewater steenkoud. Toen mijn vrouw de douche uitzette zakte de watertemperatuur van tapwater weer terug naar +/- 39 gaden.

    Enig idee waar dit op kan duiden?

    @cvketel123, bedankt voor je berichtje. Is dit eventueel zelf eenvoudig te vervangen, of beter installateur laten komen?
     

    Ivo_vr

    • #7
    Volgens mij kan je zoiezo bij een cw4 toestel niet op meerdere punten tegelijk warm water pakken.
    3,6 liter door de flow schakelaar is niet heel veel. Ik denk dat jij nog het ouwe model er nog in hebt zitten.Misschien heb ik het gemist maar hoe meet jij je water temp? Of lees je het van het scherm af?

    Mijn advies: laat een monteur komen :)
     

    Bonzing

    • #8
    Op meerdere punten warm water pakken was nooit een probleem, druk was wel altijd aan de lage kant. Maar heet was het water wel.

    Water temperatuur meet ik gewoon bij de kraan met kerntemperatuur meter van de BBQ (Thermapen One).
     

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu