Stukje vloer egaliseren

Fred Vuursteen

 • #1
Hallo allemaal,

Ik moet ca. 1 vierkante meter in de badcel opnieuw betegelen. Dat stuk loopt nu de verkeerde kant af. Ik was van plan om eerst dat stukje te egaliseren. Omdat ik dat nog nooit eerder heb gedaan, heb ik eerst als experiment een stuk plastic geplaatst en daar een paar mm. overheen geëgaliseerd. Ik heb Gamma egaliseercement gebruikt.

Helaas viel het resultaat me tegen. Het was wel glad genoeg maar niet waterpas. Omdat het spulletje best wel dun is, had ik gehoopt dat het volledig waterpas zou uitvloeien (nadat ik het met spatel had verspreid), vooral omdat op de verpakking staat: "geeft 100% vlakke ondergrond". Dat was dus niet het geval.

- Is dat normaal?
- Werkt egaline (het merk dus) beter?
- Tips?

Groeten,
Hans
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fred Vuursteen

  • #2
  Hallo allemaal,

  Ik bedenk me net nog iets.
  Ik wil een stukje vloer in de badcel egaliseren. Echter dit stukje grenst aan 1 kant aan een betegeld voorzetmuurtje (gips of MDF) en aan aan een andere kant aan een gewone muur. Kan ik het egaline gewoon tot aan die randen storten/smeren? of moet ik een kleine ruimte laten die ik later me siliconen kit opvul? (vooral i.v.m. evt. werking voorzetmuurtje)

  Groeten,
  hans


  Topics samengevoegd, mod.
   

  Millew

  • #3
  Mijn ervaring is (met de echte) dat je, om het waterpas te krijgen, wel een beetje moet helpen. Ook vloeit het wat makkelijker waterpas als de laagdikte wat groter is dan enkele mm's.
  Begin te gieten bij het diepste gedeelte. Het spul vloeit niet meer goed uit bij een laagdikte van ca. 2 á 3 mm. De ongelijkheden van de ondervloer tekenen dan weer af op het oppervlak.

  Met "vlakke ondergrond" bedoelen ze, dat er geen scherp afgetekende ongelijkheden optreden, zoals je die wel krijgt bij slecht afgespaande cementvloeren, "waterpas" is een ander begrip.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  De ondergrond bevochtigen helpt wel iets om het wat gladder te krijgen, net als met stucwerk vereist het wel ervaring om het mooi te krijgen.
  Jammer genoeg staat dat niet op de verpakking met vele teleurstellingen als gevolg.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu