Stukje vloer egaliseren zonder mechanische mixer

Frankmeulenaar

  • #1
Na het weghalen van het vorige (verlijmde) laminaat, zitten er een paar plekken in mijn betonvloer die wat beschadigd zijn: ze zien er uit als een golfbal maar het is minder dan een cm diep.

Mijn idee was om dit een beetje te egaliseren en daarna van die groene matten te leggen, en dan komt er een zwevende kliklaminaatvloer overheen. Van de aannemer heb ik een restant van een zak PCI keurmix 01 gekregen, dit wou ik gaan gebruiken. Een paar vragen:

- op de zak staat dat het mechanisch gemengd moet worden; ik heb geen mixer oid hiervoor, lukt het ook als ik het met de hand meng? Hoe kan ik dat dan het beste doen?
- als ik dit aanmaak in een metselemmer, wat doe ik dan met de hoeveelheid die ik over heb?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik gebruik voor kleine hoeveelheden een (accu)boormachine met een verfmenger erin, werkt prima, met de hand gaat het trouwens ook.
Restanten hard laten worden en in de kliko gooien.
 

Frankmeulenaar

  • #3
Stomme vraag, maar wordt dat dan niet hard in de emmer en krijg je het niet meer uit de emmer?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Giet / schep het over in een plastic tas.
 

Frankmeulenaar

  • #5
Uiteindelijk is het (voor 'n eerste keer) redelijk gelukt; ik heb het in een leeg boterkuipje met een vork gemengd, dat ging vrij aardig.

Ik wist alleen niet hoe dik het moest worden: ik had er nu water in gedaan, en goot er langzaam poeder bij tot het net wat dikker dat water begon te worden (dat ging op een gegeven punt heel snel). Het vloeide toen niet enorm goed meer uit; ik had de vloer al wel nat gemaakt. Was dat al te dik?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
Ik maak het zo dik als magere yoghurt ongeveer is.
Je hebt de vork toch niet afgelikt :wink: ?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu