Egaline op stukje vloer doen

Kevin.L

  • #1
In mijn nieuwe huis heb ik de deur tussen woonkamer en keuken weggehaald om zo een soort van open keuken te creëren. De hardstenen dorpel heb ik ook verwijderd, maar hierbij een stuk betonvloer beschadigd. Dit eergister hersteld met Weber vloerreparatie, met een lat de mortel vlak proberen maken. Op het zicht ziet het er nu netjes uit, maar nadat ik nog eens gecontroleerd heb met lange waterpas ben ik erachter gekomen dat de vloer naar (verwijderde) dorpel toe iets afloopt. Verschil is maximaal zo'n 4 mm aan diepste kant, hoe kan ik dit het beste waterpas maken .. met egaline?
Ik heb hier nog nooit mee gewerkt, dus als jullie nog tips hebben hoor ik het graag. Vloer moet enigszins vlak worden voodat er laminaat gelegd kan worden.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je kan het met egaline uitvullen. Als je de randen van de egaline (daar waar het hoogteverschil geen 4 mm meer is) natspuit met een plantenspuit. Dan wordt het aan de buitenkant iets dunner en kun je het dun uitstrijken op de huidige vloer zodat je geen aanzet / hoogteverschil krijgt.

Vergeet niet eerst om de “put” te behandelen met primer voor een goede hechting.

Ik weet niet hoe groot de plek is, maar als het maar een klein plekje is let op dat je niet te veel egaline aanmaakt. Dat doe je namelijk al snel als je geen hele zak hoeft te mengen. Hou je altijd aan de mengverhouding die op de zak staat.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu