Stuken gefreesd stuk

Rufus.firefly

  • #1
Een elektricien heeft in een gipswand gefreesd om een extra wcd te plaatsen. Het gefreesde stuk is 2cm bij 1 meter (zie foto). Ik wil het stuk stuken. Hoe kan ik dit het beste aanpakken. Ik kan het gefreesde stuk terugplaatsen, met latjes bevestigen en er overheen stuken. Dat raadde de elektricien aan. Of moet ik het anders aanpakken. Alvast dank voor tips.

.jpeg
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Sleuf groter maken zodat je alsnog achterhout kan aanbrengen. Dan gipsplaat erin en stucen ja.
 

Rufus.firefly

  • #3
Dank Vonken_trekker voor het advies en excuses voor de late reactie. Ben er pas nu aan toegekomen. Ik wilde eerst kijken of ik het op een andere manier kon oplossen. Heb er latjes achter kunnen plaatsen en het gefreesde stuk op de latjes teruggeplaatst. Ik ga kijken of nu de het mooi kan stuken. de uitsparingen schat ik op rond de 1 mm. Moet ik hiervoor fix & finish gebruiken, die heb ik weleens in het verleden gebruikt of een ander product? en moet ik de schroeven eerst aanstippen met metaalverf voordat ik er overheen stuuk?
signal-2023-04-15-191808_002.jpeg
 

Hharbers

  • #4
Als je zwarte gipsschroeven hebt gebruikt kun je er gewoon overheen met gips.
Verzinkte schroeven heb je altijd risico dat ze gaan roesten door de gips maar kans is maar klein in droge omgeving.

Je hebt het over " stucen ". je bedoelt waarschijnlijk dichtsmeren van de naden.
Klein zakje gips halen, boel dichtzetten en met breed plamuurmes vlak trekken. Eventueel 2e laag erover en eventuele bulten en anzetten met schuurpapier op blokje uitvlakken met bestaande wand. Sausen en klaar
 

Rooster

Specialist Geluid
  • #5
Lijkt mij zo, niet erg sterk. Kans op scheuren.
Beter hier even naar kijken:
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #6
Ik zie volgens mij maar aan één kant van de sleuf schroeven. Ideaal maak je de linker en rechterkant van de sleuf weer aan elkaar, zodat de gipsplaat weer één geheel wordt.

Dichtsmeren met een geschikt product voor het vullen van naden bij gipsplaten. Die zijn er ook kant en klaar en vezel versterkt.
De naden iets insnijden zodat je een V vorm krijgt.
Schuren en eventueel een 2e laag.

Fix & finish is voor als je een dunne laag op de hele muur wilt aanbrengen. 1-3 mm laagdikte
Een finishpasta kan wel op een deel omdat je dat kan uitvlakken naar 0 mm. 0 tot 2 mm laagdikte. (niet nodig als je de 1e stap met een goed merk doet.)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu