Open trap verven. Onderrand lelijk

Annabelle2009

  • #1
20210909_141056.jpg
 

Annabelle2009

  • #2
Goedemiddag. Ik ben bezig met het schilderen van een open trap. Nu is de onderrand heel lelijk geworden. Ik kan er ook niet goed bij. Ik heb tussen de treden door geverfd. En de tape te lang laten zitten. Hebben jullie een oplossing hoe ik dit kan fixen? Rand weer wit maken met muurverf. Opnieuw tapen en weer grijs maken?
 

Evenwatanders

  • #3
Tape op een muurverf aanbrengen heeft eigenlijk niet zoveel zin, omdat de lak eronder kruipt, zo'n muur is nu eenmaal nooit helemaal vlak. Dus ook als je het opnieuw zo doet wordt het waarschijnlijk weer niet naar wens.

Indien de muurverf nieuw is (dus onlangs aangebracht) zou je kunnen volstaan met het aantippen van de lelijke plekjes met een fijn penseeltje met dezelfde muurverf. Zo zou ik het in elk geval proberen. Niet te ver uitsmeren over het oppervlak eronder, omdat je dat blijft zien. Beperk het opknapwerk echt alleen tot de grijze vlekjes en niets meer.

Zelf gebruik ik vrijwel nooit tape. Ik probeer het zo goed mogelijk te 'besnijden' en dat lukt me (zelfs al ben ik geen vakman) vrij goed. Hier kun je een video bekijken die toont hoe 'besnijden' gedaan moet worden:


Er bestaan nog veel meer van dergelijke video's.
 
  • Like
Waarderingen: Ajetoobuur

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Die meneer op het filmpje staat er recht voor zonder niveau verschillen zoals traptreden en een kromme trapboom.
Geen vergelijk. Tape achterwege laten.
Neem een ronde kwast en druk deze tegen de rand van de trapboom en vervolgens langs die rand. Het is belangrijk dat de haren gespreid staan.
Muurverf wat op de verf van de trapboom komt verwijdert u voorzichtig met een natte lap.
 

Evenwatanders

  • #5
Het was ook maar een willekeurig filmpje om het principe van 'besnijden' te illustreren. Ik heb niet echt gelet op hoe hij het precies doet, maar er zijn nog veel meer filmpjes te vinden.

Zelf doe ik ook altijd met een ronde kwast. Heb ik ooit van een schilder afgekeken, die een raam met heel veel ruitjes en spijltjes aan het schilderen was. Maar vanzelfsprekend kan ik het lang niet zo goed als een beroepsschilder (zoals jij ongetwijfeld zult zijn).
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu