Stucwerk vraag

Vanallesennogwat

  • #1
Beste vakmensen, althans dat mag ik hopen ;-)

Ben achterhuis een buitenkeuken aan het maken. Cellenbeton blokken zijn gemetseld op een gewapende betonvloer, cellenbeton in de stucprimer gezet en voorzien van stuc hoekprofielen. Ben in de fase van het stucwerk beland en heb hier een vraag over.

Heb van de cellenbeton blokken reeds een klein stukje gestuct (1 zijkant en de voorkant van het meest rechtse verticaal staande cellenbeton blok, zie gele rechthoekige markering) en toen was de dag helaas om... Kun je hierop aansluitend verder stucen aangezien nog niet alle cellenbeton blokken gestuct zijn (zie rode cirkel waar vanuit ik verder zou willen) of zal er een scheur ontstaan tussen het reeds gedane werk en nog te verrichten werk en kun je beter alles in 1 keer afmaken tot een geheel?

Zat te denken om bij het eindpunt van het reeds aangebrachte stucwerk (punt bij rode cirkel) en het beginpunt van het nog resterend aan te brengen stucwerk enkele cm's in het reeds gedane stucwerk in te snijden met een lijmkam en van hieruit verder te stucen en de rest te doen (de rest; zie groene rechthoek).
Dien je eerst ook nog een primer op het laatst aangebrachte stucwerk waar vanuit je verder stuct (rode cirkel) aan te brengen of is dat overbodig aangezien dit reeds aangebracht is op alle cellenbeton blokken?

Doe het allemaal voor het eerst, maar vindt het reuze interessant en leuk om te doen!

Alvast bedankt mensen!

IMG_20221009_003955.jpg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Doe het minimaal per vlak. Dus binnen een vlak geen naden.

Wateren de horizontale delen goed van het huis af?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #3
Ik had geen cellenbeton gebruikt buiten...
 

Vanallesennogwat

  • #4
Er komen tegels op de horizontale vlakken te liggen, die kunnen t.z.t. onder de juiste hoek gelegd worden om afschot te creëren. Ben voor cellenbeton gegaan door inspiratie op te doen bij de *. Zie link info afkomstig van *

Winkel en link verwijderd - mod
 
Laatst bewerkt door een moderator:

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Als je het stuct, kan gasbeton buiten wel gebruikt worden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu