Stucwerk voor tussenmuur met optrekkend vocht

Jock

 • #1
Hoi allen,

Ik heb een oud huis waarin de muren geïnjecteerd zijn tegen optrekkend vocht, maar dat helpt niet echt. Tussenwoning, dus uitgraven etc is geen optie, renovatieaannemer zegt accepteren.

Dat doe ik ook maar ik wil het optisch netjes hebben. Een deel van de woningscheidende wand heeft nog zeer oud stucwerk dat los zat en dat ik weggehaald heb.
Apart was dat dit bruine stoffige spul erg nat was volgens de vochtmeter, maar dat de bakstenen muur zelf dat veel minder is, het optrekken gebeurt dus vooral in het 'pleisterwerk' OP de muur.

Vanuit dat laatste geredeneerd vraag ik mij af welk spul (ongeveer 2 cm) ik nu het beste op die bakstenen kan aanbrengen, zodat daarover weer de eindafwerking kan worden aangebracht. Welk spul gaat kan het beste tegen optrekkend vocht?

En: kan ik vlak boven de vloer achter de plint niet over de hele lengte iets aanbrengen dat als een soort barrière kan functioneren? Zodat het optrekkend vocht een beetje gehinderd wordt?

Alle tips zijn welkom, dank jullie wel !
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Halfsteens of steens muren?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu