Stucprimer productiedatum 08-12-2016

Mauriceke

  • #1
Goedemorgen,

Ik ben begonnen om mijn wc bij de tijd te brengen. De wanden waren tot de helft betegeld en omdat we nu tot het plafond gaan heb ik de oude tegels van de muur afgehaald.
Bij het verwijderen op de kalkmuren zijn er her en der wat kuilen ontstaan. Nu begreep ik dat bij het beter is om deze gaten voor het lijmen glad te trekken met stuc.

Aangezien het een muurtje van niks is, lijkt het me zonde om daar een hele emmer van 5KG voor aan te moeten schaffen.

Ik heb nog een halfvolle emmer (gele) stucprimer met productiedatum 8-12-2016 staan. hoewel ze garanderen tot 6 maanden hoop ik toch eigenlijk dat er nog iets van werking aan zit.

Weten jullie of ik dit nog zou kunnen gebruiken?

Met vriendelijke groet,
Maurice

WhatsApp Image 2020-09-26 at 08.32.41.jpeg
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Of je zoiets dan nog kunt gebruiken weet ik niet, maar wat nu als je dat muurtje daarmee doet, vervolgens met de zaak glad trekt met stuc en dan betegelt en dan laat de stucprimer los? Al het werk (en materialen) voor niets geweest en dat ter besparing van ca. 17 Euro.

Je kunt die stucprimer evebntueel ook in porties van 1 kg kopen voor ca € 8,50 Weliswaar vrij duur tov. de hoeveelheid, maar goedkoper dan een verpakking van 5 kg. Is volgens gebruiksvoorschrift genoeg voor ca. 10 m².
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Als je niets vreemds in de primer ziet (ontmenging / klonten) is er weinig risico. Lijkt me sterk dat dit dan niet meer zou werken.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #4
Je kunt het best lang bewaren. Maar bijna 4 jaar oude primer heb ik nog nooit gebruikt, dus kan dit niet met zekerheid zeggen. Ik zou het zovieso niet meer gebruiken als er schimmel in drijft of naar verrotte eieren ruikt. Het kan namelijk wel een soort van "bederfen" dit is vooral het geval wanneer de primer is verdund met water en vervolgens weer is weg gezet voor langere tijd.
 

Mauriceke

  • #5
goedemiddag,

Bedankt voor jullie reacties.

@Kees

Dat zou zeker zonde zijn en daar zit je ook niet op te wachten uiteraard. Maar toch alles bij elkaar loopt het altijd weer in de kosten een 10tje hier een 10tje daar en je bent zo weer een paar 100 euro meer kwijt als gehoopt en zonde als het niet nodig bleek te zijn.

@IJkenhout

Dat dacht ik ook. de emmer heeft goed afgesloten en in een afsluitbare kast gestaan. klonten zitten er niet in. Wel waren de zware bestandsdelen naar de bodem gezakt en het doorzichtige bovenop.

Op zich leek me dat niet echt vreemd omdat het een lange tijd heeft gestaan. dit heb ik doorgeroerd tot een egale menging en het ziet er eigenlijk als nieuw uit. maar of het dan nog te gebruiken is.

@StucDennis

Ja stukje bij beetje ben ik het hier aan het opknappen, zoveel stuc werk is er hier ook nog niet komen kijken vandaar al weer 4 jaar oud. De primer heb ik toen onverdund gebruikt, ruikt niet naar rotte eieren en heb er ook geen schimmel in gezien.

Ik heb het roerstokje erbij gepakt. De primer is opgedroogd(vrijdag of zaterdag doorgeroerd), als je er op drukt voel je een heel lichte plak. schraap ik er iets van af dan is dat een beetje elastisch.

Weet niet wat de normale structuur van die primer is?

Als dit verder allemaal vrij normaal klinkt wil ik het er wel op wagen.

Ben benieuwd! ik hoor het graag van jullie.

Met vriendelijke groet,
Maurice
 

Fmrama

  • #6
Ik heb ooit hetbplafond in mijn keuken met fixandfinish gestuuct. Een dichte zak uit de bouwmarkt, Na het opbrengen zag het er echt mooi strak uit. Alleen was het na drogen gewoon poederig. Je kon het er bijna af blazen. Na op de zak te kijken, bleek de produktie datum twee jaar terug te zijn. Informatie bij een erkend stucadoor ....conclusie...te oud. Dus de hele zooi er weer afgekrabt. Dus mijn advies...koop nieuw en let op de datum.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #7
Droog beetje plakkerig maar toch elastisch klinkt nog wel bruikbaar.
 

Fmrama

  • #8
Ik zie nu, dat het om de primer gaat en niet over de mortel.:oops:
 

Mauriceke

  • #9
Goedemorgen,

klinkt goed!
Mijn vader was ook nog een stucer tegengekomen en zei ook dat de primer tot wel 5 jaar te gebruiken is als hij nog mooi vloeibaar is.

Bedankt voor jullie reacties ik durf het nu wel aan !
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
4
2
1
1
1

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu