Stucen in de badkamer

Andredemey

  • #1
Ik ben de badkamer aan het renoveren en heb die inmiddels gestript van tegels en vloer. Een muur was zo gehavend dat ik die uit moest vlakken. Dat heb ik gedaan met roodband vanwege de verwerkingstijd (ik ben niet echt een ervaren stucer). Nu lees ik (ook op dit forum) en hoor ik dat ik dat beter niet had moeten doen. Het zit er helaas al tegen aan.
In de natte cel wil ik Wedi-bouwplaten plaatsen tegen de wanden (ook vanwege een rare constructie) en die waterdicht maken met kimband en pasta. Daartegenaan tegelen en dan douchecabine plaatsen.
De andere kant van de gestucte muur wil ik betegelen tot op ooghoogte, maar daar zit dus ook roodband al tegen aan. Kan ik dit nog waterdicht krijgen voordat ik ga tegelen? Ik zie er tegen op om nu alle roodband er weer af te halen.
Hebben jullie een goed advies?

Groet,
André
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #2
Als dit geen muur in het douche of bad gedeelte is valt dat wel mee. Zorg er wel goed voor dat je de aansluiting vloer en muur goed afdicht met kimband en afdichtpasta. Wij zetten de natte cel zovieso altijd in specie en rest van de wanden dan in WR gips.
 

Andredemey

  • #3
Nee, daar komt geen bad of douche. In de douchecel zet ik rondom dus Wedi-platen en ga daar overheen tegelen.
Die andere muur zal ik idd de randen muur/vloer goed afdichten met kimband en afdichtpasta.
Dank voor je reactie.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Zorg voor een goede ventilatie van de badkamer. (Niet door een raam open te zetten)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu