Ik ben nu op zolder begonnen met stucen. Nog nooit eerder gedaan, dus best een uitdaging, vooral omdat ik veel (6) kleine lage halfvrijstaande muurtjes heb (leuk, al die hoeken) en een aantal schuine muren met een balklaag erboven. Probleem is dat ik moeite heb in te schatten hoeveel stuc ik moet aanmaken en dus al een paar keer flink wat heb moeten weggooien of net iets tekort kom. Tot nu toe maak ik tussen elke 'gang' alle materialen helemaal schoon met water, dus messen, borden, reilat, spons en emmers. Maar hier word ik wel tureluurs van, het schoonmaken kost meer tijd dan het stucen zelf (en is rotwerk).
Mijn vraag is nu: stel ik maak 10 kg aan en begin te stucen. Halverwege de muur is de emmer leeg. Ik moet nu sowieso een half uurtje wachten voordat ik kan spacken, kan ik nu niet in de 'vuile emmer' (met nog restjes natte stuc erin) alvast weer 9 liter water en nieuwe mortel doen (en dit na een paar minutend drinken extra goed mengen)? Zo heb ik dan na een kwartiertje weer een nieuwe lading mortel en kan ik deze nog op het tweede deel van de muur smeren voordat ik het eerste deel weer moet gaan bewerken. Dit lijkt me veel efficiënter werken, maar ik meng dan wel eenmaal aangemaakte (maar nog niet uithardende) stuc weer met nieuwe mortel...
En heeft er iemand handige schoonmaaktips?
Mijn vraag is nu: stel ik maak 10 kg aan en begin te stucen. Halverwege de muur is de emmer leeg. Ik moet nu sowieso een half uurtje wachten voordat ik kan spacken, kan ik nu niet in de 'vuile emmer' (met nog restjes natte stuc erin) alvast weer 9 liter water en nieuwe mortel doen (en dit na een paar minutend drinken extra goed mengen)? Zo heb ik dan na een kwartiertje weer een nieuwe lading mortel en kan ik deze nog op het tweede deel van de muur smeren voordat ik het eerste deel weer moet gaan bewerken. Dit lijkt me veel efficiënter werken, maar ik meng dan wel eenmaal aangemaakte (maar nog niet uithardende) stuc weer met nieuwe mortel...
En heeft er iemand handige schoonmaaktips?