Stuc werk niet glad te schilderen

Sherry

  • #1
Er is twee weken geleden bij ons gestuct. Onze klusjes man heeft nu middels een "spray" apparaat geschilderd. Vandaag vroeg hij aan ons wat wij van de muren vonden omdat hij nu de vloer wil plaatsen. Toen we keken zagen we dat de muur dus niet helemaal strak is. Een aantal plekken zijn glad en anderen zijn ruw (lijkt net schuurpapier). Als je langs de muur kijkt zie je ook deze ruwe plekken.
We hebben dit bij hem terug gekoppeld en hij heeft aangegeven dat daar niks aan te doen is. Ik vind het wel een rare antwoord. Ik heb namelijk vaker strakke muren gezien, dus waarom kan dit niet? Hij kon daar geen antwoord op geven.

Ik was benieuwd wat hier aan gedaan kan worden? Moet hij middels een vachtroller schilderen zodat je wat structuur hebt zo dat je het ruwe niet ziet? Of zijn er andere oplossingen?

Dank voor jullie hulp.

Groeten, Sherry
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Om een gladgestucte muur te verkrijgen moet deze na aandrogen van de gipsmortel worden glad gepleisterd. Dat kan met een speciale dunne pleister, of als het minder kritisch is met het spackmes of spaan.

Wat de reden is van de ruwe plekken valt vanuit hier niet te bepalen, maar elke steenachtige ondergrond kan glad en zonder ruwe plekken worden afgewerkt.

De muur moet dus opnieuw met dunpleister ( na opschuren ruwe plekken) worden dungepleisterd.

Camoufleren met muur-structuurverf van dergelijke verschillen kunt u wel vergeten. Deze worden alleen maar sterker zichtbaar. U krijgt banenbontheid door onregelmatige inzuiging.
 

Regis07

  • #3
Na 2 weken al op de muur schilderen? Is dat niet wat vroeg? Zijn de muren voldoende gedroogd?

Sorry, maar een klusjes man is geen stukadoor!

Controleer uw muren met een rechte lat van min 2 m en in verticale stand is er tolerantie van < 5 mm bij normale afwerkingsgraad en slechts < 3 mm bij speciale afwerkingsgraad (info volgens ons WTCB, Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf in België)). Er bestaat ook voorschriften omtrent het aantal oneffenheden (horizontaal en vertikaal) op die afstand maar die moet ik opzoeken bij het WTCB-bibliotheek.

Zoals "kees de schilder" schrijft had jullie klusjesman toch de muur moeten oppollieren (glad pleisteren) op gans de lengte/hoogte en de uileg van de klusjesman is larie/flauw excuus.
Opnieuw beginnen en beter werk afleveren is zeker de boodschap.

Het is ook een waarheid dat, waar u die gladde muren hebt gezien, u niet weet hoe afwerking is gebeurt, mogelijk heeft een schilder deze bijgewerkt met fijne plamuur of iets in diene aard. Dus dat de klusjesman spraakloos was is een beetje normaal.
Maar ook waar is dat dit buiten de huidige zaak staat. Herbeginnen en beter werk afleveren is en blijft de boodschap.

Sorry maar, ik heb mijn twijfels en ben een beetje bang voor jullie vloerplaatsing.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu