Structuurverf aanbrengen op plafond

Perdi

  • #1
Sinds kort hebben we onze vide kamer dicht getrokken dmv een houten vloer constructie. Aan de onderkant hebben we stucplaten aangebracht welke mooi strak en gelijk lopen met de plafond inde woonkamer.

In eerste instantie zat ik te denken om de plafond in de woonkamer in z'n geheel te laten stucen, zodat je er niks meer van ziet en je een mooi geheel hebt.

Nu heb ik geinformeerd naar de prijzen om dit te laten stucen, maar gezien me huidige budget wordt dit vrij prijzig.

Ik zit te denken om de hele plafond met structeer verf te behandelen, wat ik waarschijnlijk zelf kan doen en wat waarschijnlijk ook goedkopers is.

Heeft iemand hier ervaring mee of gehad ? en waar moet ik op leten ?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Doet u dat maar niet...

Structuurverf is voornamelijk bedoelt voor wanden. Het grote probleem op plafonds is banenbontheid en aanzetten, zeker bij strijklicht.

Wilt u toch de gok wagen, breng dan na de structuur een laag extreem matte latex aan om bovengenoemde euvels ( grotendeels ) te kunnen camouferen.
 

Aheinkens

  • #3
Ik heb tweemaal een gipsplafond afgewerkt met structuurverf. Niet wetende dat het eigenlijk niet de bedoeling is, was het resultaat toch mooi.

Het ging tweemaal wel om middelgrove structuurverf, en het is inderdaad zwaar en lastig om een homogeen oppervlak te krijgen. De tip om een blokkwast en een structuurroller te gebruiken bleken waardevol.

Die tip van een matte latex is trouwen een goeie!
 

Airless spuiter nr1

  • #4
Juist hoe matter hoe beter.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu