Stroomkabel

bud013

  • #1
Hoi, ik wil graag een stroomkabel trekken vanuit een opbouw stopcontact in de keuken naar een plek waar ik een contactdoos plaats op de muur om daar vervolgens een koelkast en een diepvries op wil aansluiten. Mijn vraag is, wat is de beste kabel die ik kan gebruiken hiervoor? Alvast bedankt.?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Op welke wijze is de stroom nu aangelegd naar het opbouwstopcontact?

Mogelijkheden zijn:
- K25 met losse draad
- Gele buis met losse draad
- XMVK of YMVK zonder buis
- XMVK of YMVK met buis
 
  • Like
Waarderingen: bud013

bud013

  • #3
Dank voor je antwoord. Huidige stroom werd via een stopcontact via een hele omweg eerst naar buiten toen weer naar binnen met een dikke grijze buitenkabel vorige bewoner had het zo gedaan. Wil het nu fatsoeneren via een ander stopcontact in de keuken. Op de plek van de koel en vrieskast zit nl geen stopcontact.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Hangt er natuurlijk vanaf waar e.e.a moet komen, wat de afstand tussen beide is, wat er allemaal meer in de muur zit en hoe goed je met een boormachine om kunt gaan maar bij een klant waren ze vergeten een 2 voudige data wcd te maken.
Je zou dan e.e.a opbouw kunnen maken maar over een net nieuw gemaakte wand werd dat toch niet echt op prijs gesteld, dus de aannemer kwam bij ons met "jullie zeggen dat jullie kunstenaars zijn met de boormachine, dus vertoon je kunsten"
Dus eerst netjes een gat geboord voor een inbouwdoos toen een gat van ongeveer 90 cm geboord van een plek op de muur naar deze doos en vanaf datzelfde gat ook weer een gat geboord van 90 cm de andere kant op geheel naar een hoekje waar wel een gootje gemaakt kan worden.
Geheel opgeboord zodat er een buis in paste en het gat midden op de muur weer dicht gemaakt.
Even schilderen en je zag er niets meer van.
Wel even werk maar iedereen blij.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu