Stroomkabel verlengen

Meason

  • #1
Goedemiddag,
Ik heb een vraag, ik wil buiten onder mijn overkapping 2 lampjes verplaatsen, maar de stroomkabel is tekort. Daarom wilde ik deze verlengen. Nu heb ik in eerste instantie denk ik de verkeerde kabel gebruikt die te zwak was. Vervolgens heb ik een andere kabel gehaald die sterk genoeg is maar nu werkt het nog steeds niet. Ik heb ze verbonden met kroonsteentjes. De kabel komt uit een kabeldoos en daarin zijn de kabels verbonden met een lasklem. Kan die kapot zijn?
De rest van de tuinverlichting werkt wel nog overigens...
Heeft iemand een tip?
 

PimKlus

  • #2
Dit is te weinig info. Gaat het over laagspanning 12/24V of 230V? Kun je wat foto’s plaatsen van hoe je het nu hebt aangesloten en type lampen?
 

Meason

  • #3
Het gaat om 230v. Er hingen lampen maar die wilde ik vervangen door andere en op een andere plek.
20230903_174752.jpg
20230903_174800.jpg 20230903_174812.jpg
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #4
Dit is niet zoals het hoort, want niet veilig, maar het zou wel moeten werken.

De kabel niet verlengen met een kroonsteen, maar de kabel helemaal vervangen door één lange kabel of een lasdoos (kabeldoos) plaatsen en daarin de kabels met lasklemmen verbinden.

Ik gok dat je geen duspol of multimeter hebt liggen, met een spanningsschroevendraaier kan je maar beperkt testen, maar het geeft wel een indicatie of er iets gebeurt bij de lamp.

Lasklemmen gaan bij goed gebruik niet zomaar kapot. Het zou kunnen dat je er per ongelijk een draad uit hebt getrokken. Dat gebeurt eigenlijk alleen als die al niet helemaal goed zat.
 

Meason

  • #5
Bedankt voor je reactie, dan ga ik proberen de hele kabel te vervangen. Maar het is vreemd want als ik de oude lamp terug aansluit op de oude plek zonder het verleng stuk werkt deze ook niet...dus misschien dat ik toch iets heb losgetrokken
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Dat versterkt het idee dat
Jackd schreef:
Het zou kunnen dat je er per ongelijk een draad uit hebt getrokken
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #7
Of de lamp is kapot.:idea:
 

Kaajee

  • #8
LampEN dan ;) (en dat zou dan wel weer heel toevallig zijn)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu