Stroom aanleggen in garage

Oopsie

  • #1
We hebben een garage die aan het einde van de straat staat en dus niet direct naast het huis. Nu zouden we graag stroom willen (laten) aanleggen in de garage.
Wat zijn de mogelijkheden hiertoe?
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Je zou een gewone netaansluiting met meter kunnen overwegen. Anders iets creatiefs bijv LED verlichting met batterijen, accu's, oid.
 

Oopsie

  • #3
Bedankt Sxnder voor je bericht.

Maar LED verlichting op batterijen is niet echt een optie. Het is de bedoeling dat er echt iets komt waarop ook evt gereedschap is aan te sluiten.
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #4
Mijn neef heeft een losstaande garagebox met eigen nutsvoorzieningen. Hij betaalt daar nu wel aan vergelijkbare vaste kosten voor als voor een woonhuisaansluiting. Dus voor je zoiets laat aanleggen zou ik eerst informeren naar de doorgaande kosten, die kunnen op den duur veel hoger uitvallen dan de kosten voor het aanleggen en dat zou jammer zijn als je alleen af en toe een gloeilampje wilt laten branden.

Wanneer het alleen voor wat verlichting is zou je inderdaad met accu's en LEDlampjes kunnen werken. Die hebben een hele lange levensduur. Als je niet van opladen houdt zijn een alternatief de grote alkaline batterijen (ca. 50 tot 130 Ah) die boeren wel gebruiken in hun landerijen om schrikdraadapparatuur te voeden. Die kunnen geen grote stromen aan, maar hebben wel een lange levensduur wanneer er kleine verbruikers gevoed worden. Dus als je LED verlichting wilt die alleen aangaat als je er met de auto aankomt of wegrijdt is zo'n batterij het waard eens naar te kijken. Ze zijn er in spanningen tussen de 7,5 en 12 Volt en kosten tussen de 15 en 50 euro, afhankelijk van de grootte.
 

Ralph

  • #5
Koop een stroomagregaat voor dat beetje stroom wat je nodig denkt te hebben.
 

Michiel_H

  • #6
Een eigen netwerkaansluiting aan laten leggen kost (ter indicatie) om en nabij de 800 euro. Daarbij komt nog de meterkast (multiplex achterwand en afslutibare en geventileerde deur), een verdeelkast en de daadwerkelijke leidingen en afmontagematerialen. Goed over de 1000 euro dus.
Het is de beste oplossing, maar bedenk je dus wel wat je er aan wil uitgeven.
 

Ronald42

  • #7
Het kost inderdaad wat maar bedenk ook dat als u het hebt laten doen. Dat u nooit zit te pielen met accu's e.d. Verder is er als u ooit overweegt de garage te verkopen sprake van een aanzienlijke meer waarde.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu