Strepen in mijn verfwerk

Lightofmaria

 • #1
Ik heb strepen in mijn verfwerk.
Ik werk met een verf op bais van gemodificeerde alkydharsen binnen. Hieronder zit een grondverf van een ander merk . De laag grondverf zag er perfect uit. Mijn vriend dacht zelfs dat het al klaar was. Nu ben ik aan het aflakken en krijg ik het niet streeploos. Ik heb met de fabriek gebeld en die zeiden dat ik de verf kan verdunnen met terpentine of dat de verf te koud was. Verf in de woonkamer gezet, wat verdund, wat dikker aangebracht en nog strepen. Elke keer probeer ik een iets andere variant en toch weer strepen. Ik snap er niks van. Kan het aan de verf liggen? Ik mag hier zeker geen productnaam noemen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
  Ziet er perfect uit ja, maar voelt ( met uw vingertoppen|) dat ook zo aan? Schuur de ondergrond voor het aflakken met sia vlies en niet met schuurpapier. Hiermee kunt u de laklaag die er nu opzit vrijwel matteren. Doe dit alleen indien de lak voldoende is doorgedroogd. Dit kunt u zien aan de achter zijde van het vlies: neemt dit verf op van het oppervlak dan is de verf onvoldoende uitgehard.

  Als de grondlaag onvoldoende vloeit kunt u aflakken wat u wilt met welke verf dan ook, verdund of niet: het eindresultaat is een streperig oppervlak.

  Alkydgedragen lak vloeit op kamertemperatuur, 18 a 20 graden dus, ook onverdund, goed uit.

  Maakt eerst een een proefplankje op een stukje gelamineerd hout, gewoon meubelpaneel wit oid. Dit heeft een gespoten gesloten glad oppervlak. Breng hierop alleen de aflak aan op kamertemperatuur met de kwast ( wel een besleten natuurlijk en geen langharige nieuwe) die u ook gebruikt om af te lakken. Controleer na droging het oppervlak. Glad? Zoek het dan maar in de grondverf / niet glad genoeg geschuurde ondergrond.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu