Stortbak loopt soms niet vol

Kameleon

  • #1
Ik heb goed gezocht op google, maar ik kom alleen maar mensen tegen bij wie de stortbak langzaam volloopt, of de stortbak water lekt.

Mijn stortbak heeft hier geen last van, maar hij begint af en toe überhaupt niet met vollopen. Ik begrijp dat de vlotter ervoor zorgt dat er geen water meer de stortbak inloopt als het maximumniveau is bereikt.

Ik kan niet zien waar het klepje zit dat door de vlotter wordt geactiveerd om de watertoevoer af te dichten. Maar zou het kunnen dat dit klepje niet goed meer naar beneden valt als de stortbak is geleegd en de vlotter dus omlaag is gezakt? Zo ja, kan ik het mechanisme openschroeven?

Als ik het deksel van de stortbak afhaal, loopt de stortbak gewoon wel vol. Als het deksel eraf is, de helft van de keren niet. Dan moet ik hem een tikje geven of het deksel er even afhalen. Dat is best irritant op den duur. 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Vermoedelijk staat er spanning op de waterleiding die trekt de vlotter over zij, zodat de vlotter blijft hangen tegen de zijkant aan.

Als je de waterleiding wat gaat verbuigen zodat het kraantje recht tegen over de aan sluiting van de vlotter komt te zitten

je kan met behulp stel schroef het groene gedeelte hoger zetten zo dat meer water in komt.
 

JeroenvdPlas

  • #3
Beste Kameleon,

Achter de witte ring aan de rechterzijde van de vlotter zit het membraam die de watertoevoer regelt. Dit is een gekleurde dop (meestal rood of blauw) met een rubber ' hoedje' Misschien is het rubber verkalkt of aan vervanging toe. Voor demontage wel even de waterleiding afsluiten! :wink:
 

Kameleon

  • #4
Bedankt voor de snelle reactie heren. Ik heb eerst maar eens een klein beetje verbogen. En het probleem lijkt opgelost, het afsluitmechanisme valt weer naar beneden.

Overigens lekt als gezegd het membraan in het witte scharnier als de stortbak wordt gevuld. Het zal wel niet al te lang duren voordat deze ook lekt als de stortbak vol is. Misschien verstandig toch maar te vervangen of alvast zo'n membraantje te kopen?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5


deze bedoel je
 

Johnie

  • #6
Je kan er beter een nieuw binnenwerk in doen anders over ween tijdje weer trubbel of je krijgt het niet opgelost
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu