Storings- en diagnosecodes CV ketel

Dick m.

  • #1
Beste forumleden,

Mijn cv-ketel, een Vaillant eco TEC plus CW5 VHR NL 30-34/5-5 van juli 2014, heeft regelmatig een storing met als foutcode F.70, ongeldige toestelherkenningscode.

Ik ben o.a. gaan kijken in het Menu op Installateursniveau naar de lijst met Diagnosecodes. bij code D.098, waarde van de codeerweerstanden voor gasgroep en vermogensgrootte. Op het display van de ketel lees ik dan af 11.07, terwijl voor type VHR 30-34 deze code 10.07 zou moeten zijn. Deze instelling is niet verstelbaar.

Mijn vraag nu is, zou deze onjuiste waarde de oorzaak kunnen zijn van het regelmatig voorkomen van de genoemde storingscode F.70? En zou het terugzetten van alles naar fabrieksinstellingen een oplossing kunnen zijn?

Met vriendelijke groet,

Dick
 

Marcn88

  • #2
Je zou kunnen broberen alles terug te zetten naar fabr instellingen maar waarscijnlijk hoofdprint defect
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #3
Niet aan gaan prutsen, zit waarschijnlijk nog garantie op!
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #4
Idd 2 jaar fabrieks garantie, behalve als je hem zelf gemonteerd hebt. Dan is de garantie e.v.t. Alleen op onderdelen als je alles goed gedaan hebt.

Check e.v.t. Even het stekkertje van de smeltveiligheid. Vraag me niet hoe het kan, maar als deze een slecht contact maakt kan je ook F70 krijgen. En uiteraard de codeer weerstand op de print.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu