Storing Whirlpool ADG9340; omwaspomp start meestal niet

RockinRobin

 • #1
Hallo,

We hebben sinds een tijdje een terugkerend probleem met onze ADG9340 (aangeschaft in 2009), NC854293401840, maar kan geen gelijkende situatie op het forum vinden:

Na het starten van het programma pompt-ie netjes af en neemt water in. Daarna hoor je alleen nog wat gebrom dat na iets van 5 seconden stopt, wat zich een keer of 5 herhaalt. Daarna lijkt-ie het op te geven en pomp weer af en piept dat het programma klaar is. Ik dacht eerst dat dit de omwaspomp is die niet aan wil slaan, maar verdere inspectie leerde me dat hier het probleem niet ligt. Soms start de omwaspomp wel gewoon, maar de laatste tijd meestal niet meer. Start-ie wel, dan gaat het programma gewoon verder tot de eerst volgende keer dat de pomp niet wil starten bij het schakelen tijdens het wasprogramma.

Ben er al een tijdje mee aan het puzzelen heb het volgende kunnen concluderen:

- Omwaspomp is niet defect (uitgebouwd en getest)
- Het gebrom komt van een onderdeel dat de blauwe
schijf onder de sproeiarm bedient (de
waterverdeler?). Dit onderdeel zit aan de
achterzijde van de waterbak. De blauwe schijf zit
onder het grijze kunststofdeel aan het begin van de
standleiding

Deze waterverdeler is makkelijk te demonteren. Ik ging ervan uit dat deze niet meer werkt, vanwege dat gebrom wat lijkt op een defecte electromotor. Het motortje getest: deze doet het gewoon. Heb hem losgehaald en kwam een set creatieve tandwielen tegen. Het hele apparaatje getest en lijkt gewoon te werken.

Wat kan er verder mis zijn? Het lijkt erop dat de schakeling naar de omwaspomp hapert. Kan iemand mij vertellen waar ik het nu moet zoeken, of moet ik toch een monteur laten komen om het 1 en ander door te meten?

O ja, ik heb nu een ander probleem veroorzaakt: Bij het uit elkaar halen van de waterdeler zijn tijdens een onachtzame handeling de tandwielen eruit gevallen :oops:. Ik weet nu niet wat de positie was t.o.v. elkaar. Dit lijkt me belangrijk voor de timing van het blauwe schijfje tijdens het wassen (ja ik weet het, ik had hem helemaal niet los moeten prutsen, maar ik ben nu eenmaal nieuwsgierig :mrgreen:...). Ik kan hier totaal geen informatie over vinden. Wie weet raad met bovenstaand verhaal?

Alvast bedankt!

Groeten, Robin
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • RockinRobin

  • #2
  Hallo allen,

  Helaas krijg ik geen reacties en antwoorden. Jammer, want ik kan nu niet verder. Daarom mijn vraag of er iemand is die meer informatie kan geven over hoe de vaatwasser precies werkt? Aan de hand daarvan kan ik dan misschien de storing opsporen en verhelpen.

  Ik hoop dat er iemand is die mij verder kan helpen!

  Groeten,

  Robin
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu