Storing bauknecht GSI 6587 6 x knipperen

Rijs

  • #1
Mijn probleem met mijn Bauknecht vaatwasser is het volgende:
Als ik hem aanzet, hoor je de pomp lopen, even later hoor je niks meer en gaat het lampje "START" 6 X knipperen, storingscode 6 neem ik aan.

mijn vraag is:
- wat is code 6?
- waar vind ik een storingslijst met de codes?
-wat kan ik hier aan doen?

de gegevens van de machine zijn:
GSI 6587 Thermo Dry

Service 8546 658 01710 SER 33 0223 015533
 
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • Jan

    Algemeen beantwoorder
    Moderator
    • #2
    F6 is meestal "geen watertoevoer".
    Door o.a. een verstopt zeefje, maar ook nog wel eens door een defecte kraan, en een zeldzame keer door een defecte aquastop (die aan de slang vast zit).
     

    Rijs

    • #3
    Bedankt voor je reactie Jan.

    Je hebt gelijk, hij krijgt inderdaad geen water, je hoort geen water en ziet ook niets in de machine komen
    Met het zeefje bedoel je toch het zeefje in de kraan?
    zoja, zeefje is en was schoon.
    Uit de kraan komt gewoon water als je de slang eraf haalt.
    Ik het de complete waterslang met aquastop uitgebouwd, en getest los van de machine, maar hier kwam geen druppel water uit.
    Ik had de slang aangesloten op de kraan en 220V op de bedrading van de aqua stop gezet, dit is toch correct?
    Ook nog geprobeerd op een andere kraan, maar daar kwam ook geen druppel water uit.
    Mijn conclusie: aquastop defect.
    Ik heb een nieuwe slang met aquastop besteld en deze gemonteerd, maar helaas, probleem is precies hetzelfde :(
    De nieuwe aquastop ook maar weer getest, deze keer in de machine, stekkertje losgenomen en 220 V erop gezet, maar hier komt ook geen druppel water uit :?:
    Doe ik wat fout bij het testen van de aquastop of is er iets anders aan de hand.
    De vlotter op de bodemplaat heb ik ook nog bediend, deze KLIKT gewoon, kan ik dan aannemen dat deze OK is?

    Wel had ik opgemerkt, dat het plastic waterresevoir aan de achterzijde licht oranje was, is dat vuil of is dat een filter? Hoort dat zo? Dit heeft volgens mij niets met de aanvoer van het water te maken, dat zit immers daarvoor.

    Ik hoop dat je nog een tip hebt Jan, want ik begin een beetje vast te lopen.
    Alvast bedankt

    Groeten Edwin
     

    Jan

    Algemeen beantwoorder
    Moderator
    • #4
    Hebt u er toevallig zo'n losse blauwe aquastop tussen zitten ?
    Zo ja, die verwijderen en even opnieuw proberen, die blauwe dingen geven regelmatig storingen.

    Zoiets als dit hoort bij de machine, uitvoering kan in verschillende kleuren, meestal grijs, van die andere heb ik geen afbeelding.
    Deze zitten vast aan de slang, de ander zit er los tussen.
     

    Rijs

    • #5
    Nee, ik heb er geen extra aquastop opzitten, alleen de aquastop van de machine zelf, de originele grijze zit direct op de kraan.

    De nieuwe aquastop is ook gewoon een originele.
    Ik heb met de winkel waar ik de nieuwe aquastop heb gekocht afgesproken dat ik de nieuwe aquastop samen met hem in de winkel ga testen, op te kijken of hij defect is of niet, naar mijn mening wel.
    Mijn missie wordt eerst om gewoon water uit de slang te krijgen, en dan zie ik wel weer verder.

    Ik laat het hier wel even weten wat daar is uitgekomen.
    bedankt voor het meedenken

    Edwin
     

    Henny

    • #6
    Meet beide inlaatventielen eens ohms door.

    De waarde hiervan moet 3,76 kOhm bedragen.
     

    Rijs

    • #7
    Ga ik morgen gelijk doen, ik laat het wel weten

    Edwin
     

    Rijs

    • #8
    Hallo Henny en Jan,

    ik heb vandaag de weerstanden gemeten van de aquastoppen, de gemeten waarde waren alsvolgt:

    De oude is 5 Mega ohm
    De nieuw is oneindig

    Ook heb ik nog even op de print van de machine gemeten met losgenomen stekker, en met ingeschakelde machine, en hier meet ik gewoon keurig 220 V, zet ik de machine uit, dan verdwijnd deze weer.
    Dit is naar mijn mening correct.

    Volgens mij kan het dan alleen maar de aquastop wezen, en was de nieuwe aquastop dus gewoon stuk :x Toch?

    Ik ga van de week dus maar even terug naar de winkel.

    Gr. Edwin
     

    Rijs

    • #9
    Ik ben terug geweest bij de winkel, de man heeft de aquastop ook getest, en deze was inderdaad stuk. Hij heeft dus een nieuwe besteld.

    van de week was deze binnen gekomen, en getest door de winkel, deze deed het wel :D

    Ik heb thuis de nieuwe aquastop gemonteerd, en.... IK KRIJG WEER WATER :D Ik had hem ook nog even door gemeten, rond de 4 Kohm was hij.

    ik een programma aangezet, maar hij stopte weer :(
    deze keer komt hij met de storing 9 (9 x knipperen)

    Heeft iemand een idee wat code 9 is, en wat ik hier aan kan doen?
    Waar kan ik een storingslijst vinden waar alle foutcodes opstaan?
    is wel makkelijk met storing zoeken.
    alvast bedankt

    Gr. Edwin
     

    Jan

    Algemeen beantwoorder
    Moderator
    • #10
    U vraagt en wij draaien.

    F9 betekent: Continuous water-inlet
    Waterklep is gesloten, maar flow-meter stuurt pulsen.
    Mogelijke oorzaken:
    - Water inlaatklep mechanisch geblokkeerd, waardoor blijvend open;
    - Triac op besturingscircuit kortgesloten.
     

    Rijs

    • #11
    De waterinlaatklep is nieuw en getest, dus deze kunnen we nu uitsluiten.

    Hoe kan ik de triac op besturingscircuit meten of testen op kortsluiting?
    Wat is een triac eigenlijk? een printje, sensor, schakelaartje?

    bedank weer voor de reactie Jan, het zijn nuttige antwoorden die je geeft, handig zo'n storingslijst, dank je.

    Zou het misschien toch de water-flow meter kunnen wezen, ondanks dat hij NIET de code 7 aangeeft?
    Want als hij maar pulsen blijft geven omdat hij geen water ziet, zal hij niet in storing 7 komen omdat hij wel wat registreerd, alleen niet goed.

    Gr. Edwin
     

    Henny

    • #12

    Rijs

    • #13
    Geprobeerd de WI te reinigen volgens de diverse links hier.
    De WI heb ik gevonden, maar ik heb er geen zwart roostertje voorzitten, de WI zelf was ook niet vies. Volgens mij zat er ook nog een NTC weerstand naast de WI wat samen weer één unitje vormen.

    De stekkeraansluiting op de print met W1 erop, de grijze kabel met 3 draden was bij mijn ook niet aanwezig.

    Voor mij was de lol er nu echt af, en ik heb maar een monteur laten komen.

    Na het hele verhaal aan de monteur te hebben uitgelegt wist hij direct wat het probleem was, de aquastop had kortsluiting gemaakt waardoor de hoofdprint, zo geheten "control board" was opgeblazen.
    Deze print heeft hij vervangen en de machine doet het weer prima.

    We zaten dus op de goede weg, maar ik had eigenlijk maar helft vervangen. Maar om eerlijk te zijn had ik niet zomaar voor "de gok" het control board (hoofdprint) vervangen, daar was hij veel te prijzig voor.

    maar goed alles doet het weer, en ik heb een rib uit mijn lijf, en ik hoef niet meer met de hand af te wassen.

    Bij deze iedereen bedankt voor zijn hulp en ik hoop dat iemand met dezelfde klacht wat heeft aan deze informatie.

    Gr. Edwin
     
    Status
    Niet open voor verdere reacties.

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu