Storing Bauknecht GSI 4743 vaatwasser

Patrick83

  • #1
Bij de storingstest knipperen de lampjes P3 en P4.
Maar ik kan nergens vinden wat deze foutcode betekent.
De NCcode is: 854674301460
Wie kan mij helpen?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Misschien kun je iets meer vertellen over het probleem: wat doet de machine wel en niet? Is het probleem er onmiddelijk als je de machine aanzet, neemt ie water en geeft ie dan een storing, gaat ie verwarmen op het moment van storing etc.

Wat bedoel je precies met 'de storingstest'?

Als ik afga op je summiere beschrijving en ik die opzoek in de servicedocumentatie, dan zou het kunnen gaan om een fout type F7 = Flowmeter failure.

Een beschrijving daarvan vind je oa. hier:
Bauknecht vaatwasser gsx 7988 foutcode F7
Vaatwasser Bauknecht GSX 7588 Code F7
 

Patrick83

  • #3
Als ik het programma start doet de machine het eventjes. volgens mij haalt hij dan water binnen. na een minuutje begint het startlampje te knipperen en springt het lampje van het programma (50°) uit en het lampje van het spoelen gaat branden. De machine doet het dan nog eventjes (volgens mij water weg pompen).
Nou heb ik gister de voorplaat onder de deur er van af gehaald (de bodemplaat is droog). De stekker is er eventjes uit geweest. Gister avond de machine weer een keer geprobeerd en dan draait hij gewoon en maakt het programma ook af. Vandaag weer een keer geprobeerd en dan springt hij weer op storing.
Dit heb ik nu voor de 2de keer al meegemaakt; zodra de stekker er even uit is geweest, doet hij het 1 keer goed en de volgende keer springt hij weer op storing.
Met de test bedoel ik;
machine uit zetten, startknop ingedrukt houden en dan de machine aan zetten. zodra het lampje van start gaat branden de startknop los laten. dan gaan er links op de machine lampjes branden die een bepaalde foutcode geven. Bij mij knipperen dan de onderste 2 lampjes (van de 4)
Verder heb ik de slang van de kraan los gekoppeld. de kraan getest en hier komt gewoon water uit.
de filters van de aquastop waren schoon.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Zoals je het beschrijft kan het volgens mij eigenlijk alleen een probleem met de flowmeter zelf zijn. Dat is een reedswitch (een miniatuur schakelaartje gevoelig voor magnetische velden), dat door een magneetje in het labyrinth 'bediend' wordt.

Als er water toegevoerd wordt, draait dat magneetje en daardoor geeft de reedswitch impulsen aan de besturing, waarmee de besturing bepaalt of er water toegevoerd wordt (en hoeveel).

Het kan zijn dat het contact van de reedswitch net niet goed genoeg aan en uit geschakeld wordt (dus hapert) en de telling daardoor niet goed plaats vindt.

Ik heb wel eens gelezen dat een forumlid die reedswitch ietsje verbogen had en het op die manier weer werkend kreeg, maar ik heb daarmee geen enkele ervaring. Monteurs zullen denk ik gewoon het hele labyrinth vervangen om te kijken of daarmee het probleem verholpen is.

Is een lastig probleem, kun je ook in een van de topics in de links hierboven zien... :?
 

Patrick83

  • #5
Ik heb het labyrint er uit gehad en schoon gemaakt.
Zonder kappen gister 2x het wasprogramma kunnen doen zonder storing.
Vanmorgen weer een keer het wasprogramma laten draaien, en toen weer wel storing.

Het viel mij op dat er nog water in het labyrint stond vanmorgen. Mag dit? Of moet het labyrint helemaal leeg zijn bij het einde van het programma?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Bij een Bosch machine zou ik direct zeggen: ja klopt dat er nog water in staat (warmtewisselaar). Bij een Bauknecht heb ik echter geen idee.

Ik denk zelf toch dt de reed switch af en toe niet goed 'bediend' wordt door het magneetje en daarom niet het juiste signaal aan de besturing doorgeeft. Maar zeker weten doe ik dat niet, helaas geen ervaring.

Misschien iemand anders?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #7
F7 is vaak de flowmeter , labyrint vervangen is de enige optie.
 

Patrick83

  • #8
Die van mij geeft geen f7 aan.
Onderste 2 lampjes knipperen bij de foutdiagnose. Maar weet niet wat die code betekent
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu