Stoppenkast: groep doet het niet meer + raar geluid

Justin91

  • #1
Hallo,

Sinds vandaag heb ik iets geks met mijn stoppenkast. Ik wilde een lamp ophangen en heb voor de zekerheid de groepen uitgezet in de meterkast. Dit omdat ik niet weet welke groep welke kamer omslaat (zo heeft 1 kamer 2 verschillende groepen: 1 voor badkamerventilator en 1 voor het licht).

Na de lamp te hebben opgehangen alle groepen weer aangezet maar 1 of 2 hiervan doen het niet meer. De enige apparaten die hier op aangesloten zijn zijn de oven en de afzuigkap. Verder heeft alles gewoon stroom, inclusief nieuwe lamp (is andere groep).

Ik heb de stoppen vervangen, hielp niet.

Schakelaars een paar keer overgehaald, liep naar de keuken en opeens gingen de afzuigkap en oven extreem snel aan en uit. Ik ben gelijk naar de stoppenkast gegaan en hoorde een sissend geluid en heb de twee groepen uitgezet.

Het is waarschijnlijk tijd voor een elektricien, maar kent iemand dit verschijnsel? Zou er een draad los zitten achter de betreffende groepknoppen? Ik hoop niet dat de hele groepenkast vervangen dient te worden. Misschien dat jullie ideeën mij kunnen helpen.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Groepsschakelaar defect, dingen hebben hun uiterste gebruiksdatun ook al ruim gehaald.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu