Stiekem op riool aangesloten.

Erwin87

  • #1
Goedemiddag!

Ik heb eventjes wat advies nodig...
Wij hebben pas geleden een woning gekocht. Nu zijn we er achter gekomen dat de vorige eigenaar op eigen initiatief de woning op het gemeente riool heeft aangesloten. Door middel van een aansluiting op de verzamelpunt van het druk riool. Hemelwater is gescheiden. Het zit blijkbaar al een aantal jaar zo en functioneerd prima. Ik wil dat het goed opgelost wordt. De gemeente loopt nu immers riool heffingen mis. Ik heb erg goed contact met de vorige bewoner en wil hem niet benadelen. Nu heb ik een aantal opties... Ik kan aanvraag doen voor aansluiting. De gemeente mannen laten komen en doen alsof mijn neus bloed. Ik kan hem afkoppelen en opnieuw laten aansluiten zodat het net lijkt alsof. Of ik bel de gemeente op en leg het verhaal uit in de hoop dat ze het accepteren, komen schouwen en goedkeuren of eventueel aanpassen, met risico op een hoop gezeur/naheffingen. Wat te doen...?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Ik zou onnozel een aanvraag doen, Of het geval voorleggen.
Jij kan aantonen dat je de woning met hebt en zij kunnen wel zien dat de aansluiting er al veel eerder was.Laat hen het dan maar uitzoeken.

De vorige eigenaar wist dat hij fout zat.Mocht er een naheffing volgen is dat zijn probleem, alle andere opties maken het jouw probleem.
 
  • Like
Waarderingen: Erwin87

Erwin87

  • #3
Ik denk dat ik de gemeente bel en gewoon vertel dat we wel gebruikmaken van het riool maar ik geen nota heb gekregen voor riool heffing bij de notaris. En vraag hoe dat zit. Dan komen ze vast langs om e.e.a. te bekijken. Ik weet verder ook niet hoe of wat...
 

Erwin87

  • #4
We zijn aan het graven in de tuin en kwamen de aansluiting tegen per toeval
 
Laatst bewerkt door een moderator:

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #5
Waarom wil je hier de gemeente over inlichten? Wat wil je er mee winnen?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #6
Het is nobel van je om je te bekommeren om de rioolheffing die de gemeente misloopt. Dat doen er niet veel.

Minste kans op gedoe heb je denk ik als je gewoon een aansluiting aanvraagt en net doet of je van niets weet. Zoals The headhunter al aangeeft kunnen ze bij de gemeente wel zien dat jij pas net eigenaar bent en dit niet zelf gedaan hebt.
 

Erwin87

  • #7
Het gaat er mij om dat het nu "illegaal" zit.
Er zal eens de dag komen dat ze onderhoud gaan plegen aan de pomp van het druk riool. Als ze er dan achter komen of tijdens andere werkzaamheden, gaan ze alsnog met terugwerkende kracht rekenen met kans op boetes o.i.d. dat ben ik liever voor.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #8
Dan nog zou ik gewoon een aanvraag voor nieuwe aansluiting doen. Jij hebt recent een huis gekocht zonder aansluiting en wilt dit nu alsnog regelen. Op die manier krijg je hier zelf geen gedoe mee lijkt mij.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #9
Volgens mij betaal je die riool heffing gewoon die stuurdt de gemeente/waterschap aan iedere eigenaar van een woning.

ik zou hem lekker laten zitten als hij verder gewoon goed werkt.
jij weet niet beter dan dat het zo hoort
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #10
Niks aan doen en als het illegaal is had de verkoper dit moeten melden bij de verkoop. Jij mag er te goeder trouw van uit gaan dat alles goed aangesloten is.

En de ambtenaar op het gemeentehuis die jou hier eventueel over kan beboeten gaat echt niet zelf met z’n laarzen aan onderhoud aan het riool plegen. Dat is gewoon een aannemer die via aanbesteding de klus heeft verkregen. Die partij repareert of vervangt wat ze tegenkomen en gooien alles weer dicht. Maak je geen zorgen.
 

Erwin87

  • #11
Dat is zeker waar. Op de afrekening van de notaris kon ik niets vinden over gemeente belastingen of riool heffingen.... Ik denk dat de verkoper dit niet heeft meegenomen. Het huis en de grond stond voor ons op naam van een b.v.

Ik wacht volgend jaar even af. Als blijkt dat ik inderdaad wel gewoon riool heffing moet betalen maak ik geen slapende honden wakker.

Dan is vanuit mijn oogpunt alles kloppend en juist
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #12
Waaruit maak je op dat de aansluiting illegaal is gemaakt? Bij drukriolering is het heel gebruikelijk dat de afzonderlijke woningen een aansluiting hebben richting de pompkelder. Van daaruit wordt het rioolwater onder druk verpompt.

Hemelwater mag nooit worden aangesloten op de drukriolering, aangezien de capaciteit van de pomp daar veel te klein voor is.

Daarnaast heffen niet alle gemeentes afzonderlijk rioolheffing. Er zijn bijvoorbeeld gemeentes waar het tarief zit verdisconteerd in de tarieven voor de onroerende zaakbelasting. Je betaalt dan dus 'ongemerkt'.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu