Stevig genoeg als plankdragers?

ikdoemaariets

  • #1
Hoi klusforum,

Zijn deze latjes, afkomstig van dezelfde plank (oude ikea pax kast), stevig genoeg om de planken te dragen? Ik neem aan dat ik ze zoals de tweede foto moet bevestigen? In de hoek van de foto kan ik twee latjes bevestigen, aan de andere kant alleen de zijkant.

En hoeveel kilo kan die houden denk je?
Merk je het als het niet stevig is of merk je het wanneer het te laat is?

Ik weet nu niet of het zo'n goed idee is, het is wel goedkoop en duurzaam. Ik wil een kast van mijn meterkast maken met planken die ik er weer los uit kan halen. Idee is vooral hondensnoepjes voorraad, hondenverzorgingsspullen, ja toch een soort voorraadkast.

Groetjes,
Emily

20220718_170530.jpg

20220718_170602.jpg
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #2
Zoals op de tweede foto is prima. De plank tussen de twee kanten zal het zwakste punt zijn.
 

ikdoemaariets

  • #3
Had even een slecht idee hier gepost, bericht aangepast.
Zat aan plankdragers te denken maar het is fijn als de planken er los in staan in de meterkast denk ik.

Ik loop het uit te stellen want ik vertrouw het toch niet helemaal ofzo.
 

Tillyhond

  • #4
Eigenlijk moet je van je meterkast helemaal geen opberg kast maken (is volgens mij ook niet toegestaan, maar weet dat niet zeker)
Als er wat is en je moet snel bij je hoofdschakelaar elektra of afsluiters gas/water zijn dan wil je niet eerst alles moeten weghalen........
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Dat hangt er maar helemaal vanaf in welke tijd die meterkast is aangelegd. Moderne meterkasten zijn inderdaad compacte ruimtes, uitsluitend bedoeld voor (zoals het woord al zegt) meters van elektra, water en gas en aanverwante apparauur (zoals glasvezel modems of dergelijke).

Maar in heel veel oudere huizen is de meterkast een onderdeel van een veel grotere kast. Zoals bij ons de ruimte onder de trap naar de eerste etage, de zgn. kelderkast. Toch wel een meter diep (horizontaal gemeten bedoel ik), verticaal 50 cm onder vloerniveau, en in lengte onder de trap zo'n twee meter, hoogte is op plafondhoogte van de overige kamers. Met dus aan één kant een schuine zijkant door het verloop van de trap. Het is ondenkbaar om die ter beschikking staande ruimte niet te gebruiken voor het bewaren van bijv. levensmiddelsen in blik, pot of fles.

En dat is ook helemaal geen bezwaar, zolang je de meters maar ruim vrijlaat en er niets boven hangt wat heel brandbaar is. Dus geen stapels papier op een plank net naast de elektrameter. Er werd hier laatst een compleet nieuwe toevoerleiding gelegd voor gas en elektra, waarna een keuring volgde. Er werd echt niet gezegd, dat er in de kelderkast geen opslag van spullen mag plaatsvinden!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu