Stenen wastafel plaatsen op meubel

Pelikano

  • #1
Ik heb een hele zware natuurstenen wastafel die op een bijbehorend kastje geplaatst moet worden. De wasbak is 86 breed 50 diep en 60kg
Wat gebruik ik tussen de wastafel en de kast? Ik heb dik rubber liggen van het plat dak maar mogelijk zijn er ook andere middelen die er echt voor bedoeld zijn. Sileconenkit is te dun en spuit er tussenuit als de bak geplaatst wordt.

tips welkom.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Aftekenen waar de wasbak moet komen, op de rand plaats je wigjes, en daarbinnen leg je 1 of meerdere dikke rillen montage of siliconenkit. Als de kit uitgehard is haal je de wigjes weg en kit je de naad af.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
In feite hoeft er niets tussen kast en bak.
Zeker niet met zo een zware bak.
Na het plaatsen en aansluiten van de bak rondom afkitten is voldoende.
 

Pelikano

  • #4
Bedankt voor de reacties. Ik heb sileconen gehaald. Ik heb de technische specs van de leverancier gevonden. Die schrijft het volgende;

Breng een laag silicone aan op meubel vooraleer de tablet op het meubel te leggen. Dit zorgt ervoor dat te tablet goed gefixeerd wordt en dat ze gelijkmatig gesteund word. Ongelijkmatige steun zorgt ervoor dat de tablet kan breken. Gebruik enkel de silicone die meegeleverd werd om de tablet vast te leggen en op te spuiten. Gebruik van andere silicone kan de tablet onherstelbaar beschadigen.

Hoe het moet schrijven ze niet. Walker's oplossing lijkt mij goed werkbaar.
Dank voor de moeite.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu