Stekker quooker kraan nodig vor functioneren?

PMKoning

  • #1
Goedemorgen,

Ik heb een wat oudere (maar ongebruikte) Quooker kraan die uit een showroom keuken komt.
De stekker die er aan hoort is er bij het de-installeren afgeknipt om de eoa reden. Ik dacht begrepen te hebben dat die enkel voor een waarschuwingslichtje in de kraan is.

Na een paar jaar te hebben gerommeld met een Daalderop Boily (en inmiddels 2x een warmte element vervangen), willen we nu dan toch maar naar een Quooker overstappen.
Ik heb daarvoor een Combi op het oog omdat we in de keuken geen andere warmwaterbron hebben dan van de kokendwater boiler.

Mijn vraag is of ik eerst moet zorgen dat er een passende stekker verbinding komt of dat ik ook de kraan/boilervat kan gebruiken zonder de stekker aansluiting?

Dank voor jullie input!
 

Kaajee

  • #2
Als het gewoon de 230v stekker is die ze ar afgeknipt hebben, moet je die wel vervangen, want zonder zul je weinig heet water hebben. Hij moet ook op een aparte groep want de voeding van de boiler vraagt een hoog vermogen.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
En als het de signaalkabel naar de kraan is: Volgens mij geeft de kraan geen heet water als de veiligsvoorziening is onderbroken. Ik heb een nieuwe kap én nieuwe kranen aan moeten schaffen omdat er een wijziging is geweest tussen de verschillende modelseries. Nieuwe kap en oude kranen werken niet samen (en omgekeerd)

Heb je ook de originele kranen erbij?
 

PMKoning

  • #4
Het gaat inderdaad om een dun 2 aderig kabeltje. Het boilervat wil ik nieuw aanschaffen ter vervanging van de huidige Daalderop, die inderdaad keurig op een eigen groep zit.

Deze kraan heb ik een aantal jaar geleden gekocht omdat we de illusie hadden dat die aan het Daalderop vat kon, maar dat was jammer maar helaas.

Kraan is dus al wel een ouder model, maar nieuw en ongebruikt. Maar als ik op @Walker moet afgaan dan werkt dat dus niet :-(.... wat een onzin is dat toch van die fabrikanten dat dingen niet compatibel zijn....

Weet iemand wat voor soort stekker er aan hoort te zitten? Die erop zetten lijkt me geen hogere wetenschap...

IMG_20231014_114647433.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Als je type en serienummer van de kraan weet kun je het best contact opnemen met de aftersalesafdeling van Quooker. Wellicht hebben zij een passende oplossing voor je. Mijn ervaring is dat ze daar best welwillend zijn.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu