Steenwol isolatie bovenop houten verdiepingsvloer

Rooster1

 • #1
Hallo allemaal,

Graag zou ik weten wat te doen. Tips en trucs welkom!
We hebben een houten balkenplafond met daarop gewoon een houten werkvloer, de bovenverdieping dus. We willen uiteindelijk een houten vloer (goedkoop vuren 2cm) daarbovenop. Nu gaat dat ontzettend gehorig zijn, zover was ik. Dus isoleren!
Maar hoe?
Beneden gaan we niet isoleren want we hebben daar prachtige oude balken die we in het zicht willen houden.
Dus van bovenaf. Ik vrees dat alleen zo'n groene ondervloer niet genoeg is en kwam onlangs de fermacell estrichplaten tegen. Superhandig! Maar duur.
Is dat niet gewoon een gipsplaat met een beetje steenwol ertegenaan geplakt? Kan ik niet zelf eerst steenwol leggen en dan groene ondervloer of gipsplaat voor mijn part en dan houten vloer? Of plet je dan uiteindelijk de steenwol waardoor het zijn functie verliest?

Suggesties welkom!

Rose
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marcn88

  • #2
  Fermacell platen zijn absoluut geen gipsplaten als u gipsplaten onder en op een houtenn vloer legt zullen deze helemaal gaan afbrokkelen het fermacel kost wat maar functioneert ook goed
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #3
  (Geluids)isolatie in een tussenvloer moet drukvast zijn. Dat is gewone steenwol niet. Daarnaast wil je massa toevoegen aan de bovenzijde, en geen koppeling met de onderlaag. Daarom zijn de estrichvloeren ontwikkeld. Met als bijkomend voordeel dat deze ook nog eens brandwerend zijn van boven naar beneden toe.

  Wat je kunt doen is eerst groene vloerplaten neerleggen, en vervolgens grote platen 18 mm spaanplaat hierop leggen, en (helaas) doorschroeven naar de bestaande vloer om schotelen te voorkomen. Daarop bevestig je de vloerdelen.

  NB: Vloerdelen van vuren zijn erg zacht, en je hebt snel krassen en deuken. Daar moet je van houden...
   

  Rooster1

  • #4
  Ah ok bedankt!
  Maar die spaanplaten op groene ondervloer en daar houten vloer op geeft dat niet veel contact of kleppergeluid?
  En kun je die spaanplaat ook niet zwevend leggen?

  En ja ik hou van een doorleefde vloer ;) ik had t liefst de werkvloer gebruikt maar dat gaat helaas niet.

  Groetjes!
   

  Marcn88

  • #5
  Zosnel je iets doorschroeft of vast lijmt aanelkaar krijg je ook geluidsdoorgifte het zal wel minder zijn dan nu maarde doorgifte is er
   

  Rooster1

  • #6
  En als ik alles zwevend leg?
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #7
  Kans op schotelen en krakende vloerdelen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu