Stankprobleem van badkamer naar WC

Umett

  • #1
Besten,

Ik woon in een nieuwbouwwoning. Deze heeft een onluchtingspijp die naar het dak toe loopt.

Nu had ik eerst stank in de badkamer(boven). Deze stank kwam uit de wasbak. Was gewoon duidelijk rioolstank. Er bleek geen siphon bevestigd en na het plaatsen van deze heb ik de afgelopen 2 weken helemaal geen last meer gehad van stank hier.

Echter, nu is het de beurt aan de WC.
Voorheen, voor het plaatsen van de siphon in de badkamer, had ik hier heel af en toe lichte last van stank, die uit het fonteintje kwam. Dit fonteintje heeft wel een siphon.

Nu is de stank in de WC beneden niet meer uit te bouden. Als ik laten we zeggen ongeveer 4 uur lang geen gebruik maak van de WC gaat het enorm stinken. Nu weet ik niet of dit door het foneintje komt...of door de WC zelf.

Het water in de WC trekt minder snel weg dan de WC boven. Het water is na het spoelen helder, echter wordt al snel troebel (misschien een nalf uur later al). En dan begint het ook beetje bij beetje te stinken, totdat het 5 uur later helemaal niet meer uit te houden is. Na even spoelen wordt het gelijk een stuk minder.

Waar moet ik het probleem nu zoeken? Alle materialen zijn nog geen 7 maanden oud, is bij het aanleggen ergens gewoon een fout gemaakt?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Bel even met de aannemer.
Er zal tenslotte nog garantie op uw nieuwe woning zitten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu