Stanklucht uit afvoer

Hoffert

 • #1
Hallo allemaal,

Sinds kort heb ik last van een rioollucht uit mijn gootsteen in de keuken. De klachten zijn spontaan ontstaan en de stank is ook niet continue maar bij vlagen.

Ik dacht in eerste instantie dat het een verstopping was of oude etensresten o.i.d. en heb de sifon en alle aansluitingen onder mijn gootsteen los gehaald, schoongemaakt en weer terug geplaatst. Helaas zonder resultaat. Hier vond ik trouwens ook geen vuil of etensresten.

Ook heb ik voor de zekerheid een fles met gootsteenontstopper door de afvoer gespoeld met de gedachte dat er misschien verderop wel een kleine blokkade zou zitten. Dit heeft helaas ook niet geholpen.

Wat mij opviel toen ik de sifon e.d. los haalde, was dat er lucht kwam uit de afvoerbuis die de kruipruimte in gaat. Zou dit met mijn probleem te maken kunnen hebben?

Daarnaast heb ik de afgelopen weken op zolder een extra aansluiting gemaakt op mijn afvoer aldaar. Deze is voor een toekomstige uitstortgootsteen. De bestaande leiding heb ik met een T-stuk gesplitst en heb ik afgedopt met een stukje buis en lijmdop. Kan dit er mee te maken hebben?

Hopelijk hebben jullie advies voor mij, want mijn vrouw en ik worden af en toe onpasselijk van de stank.

Groet, Björn.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Als het goed zit moet er buis doorlopen tot boven de pannen.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Dat er stank uit de pijp komt als de sifon er af is kan bijna niet anders, u hebt het stankslot (sifon) verwijderd.
  Kijk in de kruipruimte of daar een breuk in een pijp zit of een losgeschoten mof.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Op zolder had je een t-stuk geplaatst voor een uitstort gootsteen.

  Had je dat geplaatst in je ontspanning leiding die door loopt naar het dak.

  en waar heb je een dop op gezet plaats even een foto van je situatie
   

  Hoffert

  • #5
  Hoi,

  Bedankt voor jullie reacties.

  Jan: wat ik bedoelde met lucht uit de pijp is dat er echt een voelbare lucht uitgeblazen wordt. Net of er een kleine ventilator lucht blaast uit de buis. Is dit een teken dat de ontluchting niet goed is?

  Henk253: Het T-stuk zit op een horizontale leiding, dezelfde als waar mijn CV-ketel en wasmachine op zitten aangesloten. Het T-stuk heb ik er vast opgezet om later een gootsteen op aan te sluiten. De afvoerbuis gaat op een gegeven moment de leidingschacht in waar hij op vermoedelijk op de hoofd afvoer zit aangesloten. Echter kan ik dit niet controleren omdat de schacht dicht is. Het lijkt mij sterk dat dit T-stuk er voor zorgt dat ik stank heb in mijn keuken beneden, terwijl het T-stuk op zolder zit. Deel jij deze mening?

  Alvast bedankt voor jullie reacties.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu