Stankafsluiter voor in rioolbuis

Stefan428

  • #1
Onze afvoerput buiten voor regenwater is aangesloten op het riool. Echter, de installateur heeft er geen sifon in geplaatst. Resultaat? Het stinkt...

Heeft iemand enig idee of er stankafsluiters bestaan die je in een rioolbuis (DN110) kunt plaatsen? Zonder alles weer open te breken dus.

Dus voor de duidelijkheid: ik heb een stuk verticale buis van 110mm en boven zit daar de afvoerput op aangesloten. Dat is gewoon een open verbinding. Ik wil iets in de buis plaatsen om de stank tegen te houden. Zoiets zoals op het plaatje hieronder zou waarschijnlijk een goede oplossing zijn denk ik.

Andere ideeen zijn erg welkom!
1685521134913.png
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Hoeveel hoogt heb je. Elk afvoerputje wat ik Google heeft een stankslot.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Het kan ook wezen dat de HWA als ontspanning dient voor het riool.
 

Charel

  • #4
Wat men hier een klokputje noemt sluit je gewoon rechtstreeks aan bovenop die buis. Je hebt ze in alle maten en kwaliteiten, niets speciaals.
 

Stefan428

  • #5
Uiteindelijk het probleem opgelost met een verloopbuis met een dikke rubber ring aan de buitenkant, en in die buis een putje zoals afgebeeld in mijn eerste post. Een beetje improviseren maar het werkt prima :-)
Bedankt voor het mee denken!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Kijk dat zal ook wel gewwoon werken dat putje, maar omdat ik je al eerder had aangegeven dat die 110mm buis een ontspanningbuis is van je riolering.
Het kan best zijn als er nergens anders een ontspanning buis zit dat je op zeker moment problemen krijgt met je riool.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu