Stank uit loze ruimte slaapkamer

Pietertje89

  • #1
Sinds een week komt er een ontzettend vieze lucht (met vlagen) uit de loze ruimte onder het schuin aflopend dak op de slaapkamer (zie foto). Ik dacht eerst dat het de verwarmingsbuizen zouden zijn, dus heb ik die schoongemaakt. De stank blijft.

Anderhalve week terug is hier in de buurt het riool gereinigd. Het lijkt wel of sinds die tijd deze geur op de slaapkamer aanwezig is.

De ruimte is verder droog, geen vreemde dingen zichtbaar (vocht, beesten). Ik durf ook niet te zeggen wanneer de stank erger is en wanneer niet. Het stinkt in ieder geval soms heel erg.

Wie heeft een idee?

Hartelijke groet,

Pieter
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Stank kan meerdere oorzaken hebben.

Het is een ruimte die op het eerste gezicht afgesloten is van buiten. Dus zou je denken dat de oorzaak van binnenuit moet komen.

De ruimte achter het knieschot is verder leeg?

In dat geval lijken mij 2 oorzaken het meest waarschijnlijk:

- of een dood dier (vogel, marter etc) onder de dakpakken / bij de muuraansluiting.
- Maar heb je al in de kruipruimte gekeken of de riolering nog wel intact is? Via de spouw en de muurplaataansluiting kan de lucht ook je woning binnendringen. Zou je ook moeten kunnen ruiken bij eventuele spouwventilatie buiten op de begane grond.

Of het is toch lucht die vanuit de rioolbeluchting op de standleiding in deze ruimte terecht kan komen. Maar als daar verder niets in is gewijzigd, is dat al minder voor de hand liggend dan 1 en 2
 

Pietertje89

  • #3
Goedendag,

Allereerst bedankt voor uw reactie! De ruimte is inderdaad leeg. Ik heb zojuist goed bijachter de dakgoot gekeken maar daar is niets te zien/ruiken.

Ook bij de spouwventilatie is niets te ruiken. Het lijkt wel of het vanuit de richel (zie foto) voor het luik komt.

Verder is de stank niet altijd even erg.

De laatste mogelijkheid die je noemt zou ik niet weten. Ik heb er ook niet veel verstand van😜
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu