Stank in wc na ontstopping

Vrager4

 • #1
Kort geleden begon het in de keuken wat te borrelen. Vijf dagen later overstroomde de wc op de begane grond toen ik een kinderbadje leeggooide in het doucheputje boven. Ik heb toen eerst alles geprobeerd (soda, ontstoppingsmiddelen en een trekveer), maar uiteindelijk is er een rioolontstoppingsbedrijf bijgekomen. Zij hebben een gat in de rioolpijp in de kruipruimte gemaakt en de riolering doorgespoten. Vervolgens hebben ze een schroefdop op het gat gemonteerd voor een volgende keer.
Alles liep nu weer door, maar de keuken bleef borrelen en er ontstond een rioollucht op de wc. Een paar dagen later is door dit bedrijf de keuken met een trekveer gereinigd en deze buis wat opgehoogd. De stank zou komen door de nog lege sifon van de wasbak in de wc.
De sifon werd gevuld, maar de stank ging niet weg. Inmiddels heb ik de vloer en onderste tegels van de toilet gereinigd met wc-reiniger, later met Cif, en weer later met azijn. Ook heb ik er enkele dagen baksoda op laten liggen voor het geval er vocht in zou trekken (wat niet het geval was). De stank is er nog steeds. Na een schoonmaakbeurt lijkt het wel korte tijd wat minder, maar waarschijnlijk komt dat gewoon door de sterke geur van die middelen.
Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn? Alles loopt nu goed door, nergens borrelt het meer, voor de verstopping is er nooit geen stank geweest en in de kruipruimte ruikt het wat vochtig, maar eigenlijk niet naar riool. De geur lijkt niet uit de wasbak of wc te komen en ook de tegels, voegen en doorvoerpijpjes voor het water lijken niet te ruiken.
In de hal ruik ik het nu soms ook, maar dat kan ook komen omdat er een flinke kier onder de wc deur zit. In de rest van het huis merk ik niks. Het lijkt steeds in de loop van de dag erger te worden, hoewel ik het vanochtend ook al rook.
Heeft iemand enig idee wat er aan de hand kan zijn?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #2
Anders vraag je dat bedrijf weer met die vraag dat je voor die tijd geen stank had en nu wel.
Anders laat hun een rooktest uit voeren eventueel kosten 50/50%.
 

Willem52

 • #3
Controleer de schroefdop in de kruipruimte eens.
 
 • Like
Waarderingen: Vrager4

Vrager4

 • #4
Waarop moet ik die dop controleren?
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
 • #5
Als die lekt kan de stank vanuit de kruipruimte komen. Als de aansluiting van je toilet op het riool niet luchtdicht door de vloer gaat kan dat verklaren waarom het in het toilet stinkt.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #6
in de kruipruimte ruikt het wat vochtig, maar eigenlijk niet naar riool. De geur lijkt niet uit de wasbak of wc te komen
Vaak is de wc pot er af gehaald om het riool te ontstoppen het kan zijn dat de Afvoercloset sok niet goed er om zit of vervormd.
 

Vrager4

 • #7
Ze zijn verder niet bij de wc geweest. Ze hebben het echt vanuit de kruipruimte ‘opgelost’. Toen alles verstopt zat, stonk het nog niet. Ik zal idd eens kijken naar die schroefdop. Heeft iemand enig idee hoe ik kan kijken of hij luchtdicht is?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #8
Ze zullen wel een gat geboord hebben die dicht geplakt want om een ontstopping stuk te plaatsen moet meer worden gedaan.
Maar een rooktest is het beste dan.
 

Vrager4

 • #9
Klopt; ze hebben er idd een gat ingeboord en er vervolgens een schroefdop op geplaatst. Maar waar moet je de rook naar binnen blazen dan?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #10
Gewoon ergens in de afvoer laten blazen zodat gehele riolering vol looptmet rook en waar een lekkage punt waar je normaal stank ruikt daar komt dan de rook te voorschijn zodat je dat kunt herstellen later.
ScreenHunter_01 Sep. 01 22.53.gif
 

Haplo

 • #11
Plaats anders eens een foto van die schroefdop.
 
 • Informatief
Waarderingen: Henk253

Vrager4

 • #12
Er is inmiddels naar de schroefdop gekeken, maar dit lijkt het niet te zijn. In de naastgelegen meterkast ruik ik het niet, wat erop wijst dat het niet uit de kruipruimte zelf komt. Kan de wc-pot kapot zijn? Of kan een andere, eerder geplaatste, schroefdop losgeraakt zijn door het doorspuiten?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #13
Kijk wij zien letters maar kunnen niet jou situatie bekijken en beoordelen waar het vandaan komt dan zul je foto`s moeten plaatsen.
En het word ook warrig als je in het begin dit zei
De geur lijkt niet uit de wasbak of wc te komen en ook de tegels, voegen en doorvoerpijpjes voor het water lijken niet te ruiken.
 

Vrager4

 • #14
Het is ook verwarrend.
De wc is inmiddels verwijderd en teruggeplaatst en hier bleek troep onder te liggen, maar verder was er niks mee aan de hand. Het is schoongemaakt, maar dat heeft niet geholpen.
Verder is er cameradetectie geweest en hierbij was een kleine verzakking te zien met een laagje water, maar niks waardoor je zo’n stank zou kunnen krijgen.
In de kruipruimte en meterkast (met flinke openingen naar de kruipruimte) is niks te ruiken, wat evt. zou kunnen doordat het daar waarschijnlijk beter geventileerd is. Maar in de kruipruimte is ook sterk geurspul gegoten waardoor het hele huis overdreven fris rook...behalve de wc, hier was het niet te ruiken en stonk het nog steeds.
Zelfs de loodgieter weet niet meer wat er aan de hand kan zijn, maar ik zit nog steeds in de stank.
Kan het misschien te maken hebben met ontstane over- of onderdruk? Help alsjeblieft!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu