Stalen kunstwerk aan de muur

DannyP

 • #1
Ik zocht iets moois voor aan de muur. Weer eens wat anders dan een canvas of iets. Ik wil iets unieks aan de muur boven het bed hangen. Na wat zoeken kwam ik het bijgaande plaatje tegen. (Ok, smaken verschillen wellicht) maar, ik vind hem mooi. Helaas is het niet te koop dus dacht ik. Dan ga ik het zelf maken. Misschien op een iets simpelere manier.

Het kunstwerk op de foto is gemaakt van cortens staal (Corrosion Resistent Tensile strengthened). Het zou gelast zijn en zoals ik het op andere foto's zie is de lasnaad na het verroesten geschuurd/geslepen. Ik kan zelf niet lassen maar een lasapparaatje heb je voor 100 a 150 euro en aangezien de lasspetters onderdeel zijn van het kunstwerk lijkt me dit moeilijk te verpesten. Net als de onevenheid in dikte en het hoeft niet in een rechte lijn... Klinkt als onvakkundig genoeg om het zelf te proberen.

Echter, is er misschien een makkelijkere manier om dit te realiseren, met een brandertje de plaat warm maken en soldeertin gebruiken om de (lasnaad te leggen). de spetters moeten dan maar 1 voor 1(monnikenwerk). Maar dan kan ik hem niet vooraf laten roeten dus ben een beetje bang dat het soldeer er weer afvalt als ik de plaat daarna laat verroesten. Daarnaast zie ik geen reden om cortens staal te gebruiken. Gewoon blank staal lijkt me prima, is een stuk goedkoper en roest beter.

Mijn vraag,: Is dit laswerk voor iemand die nog nooit een lasapparaat heeft gebruikt te doen en/of is de simpelere manier mogelijk?

abstract_wall_design_corten_steel.jpg modern_wall_design_3d.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Bij gebruik van "gewoon" staal wat je na het lassen laat roesten, dan roest de lasnaad gewoon mee. Je zal dus rvs lasdraad moeten gebruiken. Voor de eerste keer lassen is dit best hoog gegrepen.

  Maar "gewoon" staal roest verder, bij corten staal stopt dit.
  .
   

  Ronny

  Specialist Verwarming
  • #3
  Ik denk niet dat het binnen veel verder gaat roesten, ook niet als het al roestig is.
  Vermoedelijk is het roesten van deze platen kunstmatig versneld, je ziet ook "beweging" in het roest.
  Dat kunstmatig mooi laten roesten kan best nog wel eens een hele kunst zijn.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu