Stadsverwarming aftappen tbv. vervangen binnenwerk regelklep

batfink

  • #1
Beste klussers,

het binnenwerk van onze regelklep Honeywell VC8015 werkt niet meer goed en is aan vervanging toe. De veer gaat niet of moeizaam naar beneden en schiet daarna niet meer naar boven. Hierdoor wordt onze verwarming niet meer warm. Ik wil dus het binnenwerk vervangen (ik heb inmiddels een nieuwe ontvangen), maar daarvoor zou ik het gehele systeem moeten aftappen, om te voorkomen dat het binnenwerk door de druk er uit springt en al het water via de opening gaat stromen. Mijn vraag is echter hoe ik het stadsverwarmingssysteem het beste kan aftappen?

Mijn situatie is als volgt:

Op de 8e etage bevindt zich onze meterkast met de hoofdaansluiting van de stadsverwarming, zie foto hieronder:

IMG_20220308_191826.jpg


Vervolgens lopen de leiding direct naar de 9e etage waar de regelklep zich boven de meterkast bevindt en waar onze woonruimtes met radiatoren zijn. Zie foto hieronder van de ruimte met de regelklep. De aanvoer- en afvoerleidingen gaan hier (rechts) direct naar de meterkast eronder.

IMG_20220308_191720.jpg


Zo ver ik kan vinden op het forum, zal ik beide rode hoofdkranen (aan- en afvoer) in de meterkast moeten dichtdraaien? Kan ik dan op de 9e etage het systeem aftappen via 1 van de radiatoren om vervolgens het binnenwerk zonder druk en water te kunnen vervangen? Mochten jullie andere oplossingen hebben om het binnenwerk te kunnen vervangen, dan hoor ik het ook graag.

Dank alvast voor jullie hulp en het meedenken!
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Idd beide rode kranen links sluiten wel eerst even de getallen erop opschrijven en de kranen nadien hetzelfde terugzetten.
Wel uitkijken ze sluiten soms niet helemaal.
Dan kan je de installatie boven drukloos maken en aftappen.

Nadien eerst de retour kraan langzaam openen en de radiatoren ontluchten dan pas de aanvoer weer openen.
 

batfink

  • #3
Beste headhunter,

Dank voor je hulp! Ik zal je uitleg morgen gaan toepassen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu