Sprinklersysteem Loskoppelen

Vistavision

  • #1
Hallo allemaal,

Ik ben bezig met het uitgraven van een fundering waar straks een tuinhuis moet komen. Echter zit er een Gardena turbinesproeier T200 in de pad. Er zitten er meerdere in de tuin die aangesloten zitten op een grondwaterpomp. Nou dacht ik dat ik deze gewoon los kon draaien, maar ik zie nergens schroefdraad o.i.d. zitten. Ook weet ik niet of en hoe ik deze af moet doppen.

Wat mij betreft mogen de onderste leidingen blijven zitten (hoef maar 15cm. diep te zijn), maar de sproeikop moet er wel uit.

Weten jullie hoe ik dit het beste aan kan pakken? Ik verwacht dat ik bij het koppelstuk moet zijn, maar ik zou niet weten hoe ik het los krijg.

Alvast super bedankt voor het antwoord!!





 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Zo te zien is het allemaal gelijmd PVC. Dus afsluitdop in de juiste diameter halen samen met PVC-lijm, en de aftakking afzagen dichtbij de onderste leiding.

Beter verleg je de complete leiding tot buiten de fundering. Bij lekkage is eea niet meer bereikbaar, maar zorgt het wel voor schade.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #3
Let wel op dat dit waarschijnlijk drukleiding is, dit is o.a. te zien aan de dikte van de koppelingen.
Zal er ook op staan.

Je hebt dan ook een dop nodig die hiervoor geschikt is, die ligt waarschijnlijk niet in de bouwmarkt.

De sproeier zelf heeft schroefdraad van binnen, als ze geen lijm gebruikt hebben kan je die er vanaf draaien.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ik ga mee met Walker: geen leiding onder een betonfundering laten liggen. Als je toch aan het werk en aan het graven bent even een omleiding aanleggen. Dan kan gelijk de sproeier er tussen uit.
 

Vistavision

  • #5
Allemaal super bedankt voor de reacties! Ik vrees ook dat het een drukleiding is. En het zou fijn zijn als de sproeier er al af kan, maar ook de opstaande leiding moet eruit.

Nou heeft het systeem nooit echt goed gewerkt (ligt meer aan de pomp / diepte grondwater, maar goed) en verder staan er ook 2 sproeiers bij het gras, terwijl we binnenkort kunstgras willen gaan leggen. Dus ook die moeten eruit.

Ik denk dus dat ik dan voor een keuze sta om of alle leidingen te verleggen of het hele systeem eruit te halen. Ik denk dat ik voor het laatste ga kiezen dan. Wel zonde, maar dan vind ik de meerwaarde minimaal.

Thanks allemaal!!!
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
4
3

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu