Regenpijp loskoppelen / ontluchting

Helpmijnvrouwisklusser2.0

 • #1
Hi nieuw hier, maar lees hier al langer mee!

Voor mijn tuinplannen staat een regenpijp in de weg. Aangezien ik deze toch anders wil laten lopen en in het kader van vergroening, is het idee om de regenpijp los te koppelen van rioleren en het water in een fatsoenlijke regenton op te vangen. Dat deel komt vast wel goed ;-).

Echter nu lees ik allemaal rapporten waarin staat dat bij oude huizen regenpijpen ook dienen voor de ontluchten van het rioolsysteem. En dat als je daarom heel enthousiast je regenpijp gaat zitten doorzagen en een steen op het gat in de grond pleurt, dat je dan wel eens last zou kunnen krijgen van vieze luchtjes en borrelende wcputjes? Wat op zich heel eigenaardig is.

Nu durf ik dus niet meer zomaar te zagen in mijn regenpijp en is er ook geen goede plek meer voor de geplande overkapping…

Heeft er iemand verstand van riolering in dit verband en misschien nog tips voor hoe ik voorkom dat het heel erg gaat stinken ? En hoe zit het eigenlijk: zorgt mijn regenpijp voor de ontluchting van alleen eigen riolering of komt de stank van de hele gemeente door die PVC buis ?
alvast dank voor jullie inzichten
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • ADDave

  • #2
  Loopt er op zolder een pvc pijp door het dak heen? Zo ja, dan heb je geen beluchting via de regenpijp.
   

  Helpmijnvrouwisklusser2.0

  • #3
  Dank, ik zal dat eerst even checken dan !
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #4
  Als je een regenton plaatst, zul je ook een overstort moeten maken. als het stevig regent zit een regenton zo vol. Even afhankelijk van de dakoppervlakte, kon het anders wel eens een natte bende worden als je het overtollig regenwater zo de tuin in laat lopen.
   

  Jackd

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Ruiken in de dakgoot..

  Even bij de gemeente checken of er een subsidie potje is voor het ontkoppelen van je hwa. Er zijn dan wel eisen en die zijn soms kostbaarder dan de subsidie, maar de overstort uit laten komen in een wadi of verdiept grasveld of moestuin mag soms ook.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu