Spouwmuurisolatie

Frenzo

 • #1
Wie heeft er verstand van spouwmuurisolatie? Ik heb een jaren '70 hoekhuis met een flinke spouwmuur op het noorden (73m2). In de spouw van 80mm zit een plaat tempex (piepschuim) van 10mm en blijft dus 70mm over om te vullen. Met isolatie wordt het binnen aangenamer en bespaar ik gas. Mijn overbuurman heeft precies hetzelfde huis, maar wil niet meedoen. Hij stelt dat er na isolatie vocht naar binnen trekt. Natuurlijk zeggen alle isolatiebedrijven dat hun product geen vochtproblemen oplevert.
* zou goed kunnen werken, omdat het hetzelfde materiaal zou zijn als de tempexplaat die er al in zit. Ook zou het niet inzakken, geen vocht toelaten en prima isoleren. Maar dat wordt ook gezegd over *, wat veel wordt aangeboden.
Mijn vraag: isoleren of niet? Met welk materiaal?
Bedankt!

spouwmuur.jpg
 
Laatst bewerkt door een moderator:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  We geven hier geen merkadvies. Het isolatiemateriaal hangt mede af van de situatie ter plekke. Daarom wordt er nog al eens het advies gegeven een bedrijf te kiezen die meerdere materialen gebruikt. Voordat ze een offerte uitbrengen en beginnen is een spouwinspectie nodig. Van elke muur die wordt geisoleerd.

  Risico op vochtproblemen zijn er bijvoorbeeld:
  - als de ventilatie in huis niet goed geregeld is
  - als er grote koudebruggen zijn
  - als de spouw niet wordt geinspecteerd
  - als de buitenkant te dampdicht is (bv. door verf, stucwerk, geglazuurde stenen)
   

  Frenzo

  • #3
  Bedankt
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu