Spouwmuurisolatie

Frenzo

  • #1
Wie heeft er verstand van spouwmuurisolatie? Ik heb een jaren '70 hoekhuis met een flinke spouwmuur op het noorden (73m2). In de spouw van 80mm zit een plaat tempex (piepschuim) van 10mm en blijft dus 70mm over om te vullen. Met isolatie wordt het binnen aangenamer en bespaar ik gas. Mijn overbuurman heeft precies hetzelfde huis, maar wil niet meedoen. Hij stelt dat er na isolatie vocht naar binnen trekt. Natuurlijk zeggen alle isolatiebedrijven dat hun product geen vochtproblemen oplevert.
* zou goed kunnen werken, omdat het hetzelfde materiaal zou zijn als de tempexplaat die er al in zit. Ook zou het niet inzakken, geen vocht toelaten en prima isoleren. Maar dat wordt ook gezegd over *, wat veel wordt aangeboden.
Mijn vraag: isoleren of niet? Met welk materiaal?
Bedankt!

spouwmuur.jpg
 
Laatst bewerkt door een moderator:

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
We geven hier geen merkadvies. Het isolatiemateriaal hangt mede af van de situatie ter plekke. Daarom wordt er nog al eens het advies gegeven een bedrijf te kiezen die meerdere materialen gebruikt. Voordat ze een offerte uitbrengen en beginnen is een spouwinspectie nodig. Van elke muur die wordt geisoleerd.

Risico op vochtproblemen zijn er bijvoorbeeld:
- als de ventilatie in huis niet goed geregeld is
- als er grote koudebruggen zijn
- als de spouw niet wordt geinspecteerd
- als de buitenkant te dampdicht is (bv. door verf, stucwerk, geglazuurde stenen)
 

Frenzo

  • #3
Bedankt
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu