Spontane verstopping fonteintje op toilet

Marsie

 • #1
Hallo,

Sinds gisteren loopt de afvoer van het fonteintje op het toilet niet meer door. Het fonteintje wordt zelden gebruikt en we snappen niet hoe hier ineens een verstopping kan zitten.
We hebben er al HG ontstopper en HG extreme ontstopper ingegooid, maar het helpt niets.
Iemand een idee wat er aan de hand kan zijn?

alvast bedankt voor een reactie.

Marcia
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Xr8

  • #2
  Voordat je dit soort middelen gaat gebruiken kun je beter eerst even de beker of dop van de sifon verwijderen en kijken of hier iets in zit.\

  Succes.
   

  Sewerboy

  • #3
  Als het zelden gebruikt word kan het dus al langer verstopt zitten dan gisteren. Nog visite gehad, misschien met kleine kinderen, die er wat ingestopt hebben? Borrelt het ook als u de wc doortrekt? Het kan ook zijn dat het afvoertje onder de vloer afgebroken is en er wortels ingegroeid zijn. Zit er boven of onder de vloer nog een ander leidingkje aangesloten op hetzelfde afvoertje wat een verstopping kan veroorzaken?
  Zoals je ziet, het kan zoveel oorzaken hebben, dit is nog maar een kleine greep uit het assortiment. Als het niet in het sifon of daar nog boven zit, moet je eigenlijk proberen uit te zoeken hoe de leiding loopt en kijken wat er aan de hand kan zijn.
  Probeer eens een trekveer.
   

  Marsie

  • #4
  Uiteraard hebben we eerst de sifon opengemaakt en hierin was niets te zien. Daarna ook even de tuinslang in de muur gehangen, bij een verstopping zou ik spuitend water terug verwachten, maar het stroomde allemaal netjes door.
  het toilet en fonteintje bevinden zich op de eerste verdieping. als het toilet wordt doorgespoeld komt er geen borrelend geluid. elders in huis zijn we nog geen gekke waterproblemen/veranderingen tegengekomen.
  het fonteintje vertoonde afgelopen weekend bij het poetsen geen problemen.
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #5
  Je hebt een luchtslot.

  Er zit water in het riool dat niet lekker wegstroomt dit zorgt ervoor dat het lucht in de stijgbuis naar je fonteintje niet weg kan als jij water probeert te lozen, daardoor blijft het water in je fonteintje staan terwijl er bij verwijderen van de sifon niets mis lijkt te zijn.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu