Spinvliesfolie waterdicht?

Peer

  • #1
Ik wil mijn dakpannen vervangen en het eerst bedekken met spinvliesfolie. Gevolg is dat er een tijdje tijdens de vervanging alleen spinvliesfolie op het dak zit, en geen pannen. Is die spinvliesfolie voor die periode voldoende waterdicht om een paar buien te kunnen doorstaan?

Of moet ik toch nog tijdelijk zeil gaan spannen? Dat is moeilijk, is een flinke stolp in een winderig open veld, dus wil ik liever niet doen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Op de site van de leverancier zullen de eigenschappen wel vermeld worden. Daarbij er zijn tich van dit soort dampopen producten en ook op het gebied van tijdens en na aanbrengen, ideale eigenschappen.
 

AA Joure

  • #3
Ik heb ook spinvliesfolie aangebracht op de wanden van mijn aanbouw(3-laags, dikte 140). Hier gaf de leverancier aan dat dit ongeveer 3 weken waterdicht zou zijn.

Zleg heb ik de ervaring met mijn schuur en houthok. Beide hebben een afschot van ca. 15 graden. Hier ligt alleen nog maar spinvlies op sinds deze zomer (6 maanden). en er is compleet geen lekkage. In het houthok kan ik dit duidelijk zien, omdat dit alleen spinvlies op panlatten is.

Dit is natuurlijk alleen een indidacie, maar als je er ook isolatieplaten onder hebt, zou ik me niet te veel zorgen maken. Bouwzeilen die klapperen gaan zeker lekken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu