Spijkers met plastic omhulsel?

Rianzy

  • #1


Hallo,

Ik wil graag zelf een weefraam maken. Nu vraag ik me af of het soort spijkertjes die op het raampje in de afbeelding gebruikt zijn ergens te verkrijgen zijn. Heb lang gezocht maar het beste waar ik op kom zijn punaises!

Ik hoop dat iemand een gouden tip heeft!
Alvast bedankt!

Groet,
Rianne
 

Vick

  • #2
Ik denk niet dat zoiets zomaar te vinden is.
Wat is er tegen op (koploze) spijkers zonder kunststof laagje?

Een andere mogelijkheid is gaatjes boren en daar houten staafjes inlijmen. Deuvels van 5mm bijvoorbeeld, of anders neem je een paar van die dikke saté spiezen die je in stukken knipt of zaagt.

Een kolomboor zou dan wel heel handig zijn om het netjes te boren.
Zo te zien staan de staafjes ook een beetje schuin naar buiten, zodat de draad er niet zomaar vanaf kan glijden?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Een mogelijkheid zou kunnen zijn gewone (gegalvaniseerde, koploze) spijkers te gebruiken en die te voorzien van krimpkous.

Krimpkous is een product uit de electra en elektronica. Je doet het om het te 'beschermen' voorwerp heen en richt er een hetelucht pistool (verfbrander) op. Zorg dat alle kanten gelijkmatig verhit worden en maak het niet heter dan nodig voor het krimpen. Het uiteinde kun je ietsje dichtknijpen met een tangetje (terwijl het heet is), dan wordt het een plat stukje. Of gewoon zo laten.

Krimpkous is onder dat woord makkelijk met google te vinden en bestaat in allerlei diktes. Je kunt sets met verschillende kleuren kopen maar ook per meter, eveneens in kleuren naar keuze. Meest voorkomende kleur is zwart, maar er zijn ook andere kleuren te vinden.

Wanneer je geen idee hebt welke dikte je nodig hebt kun je ook een basissetje kopen met verschillende maten (en kleuren) om dan eventueel later de gewenste maat bij te bestellen.

Vaak is het mogelijk dezelfde dikte kous nogmaals over een al van kous voorzien voorwerp te plaatsen, zodat je 2 lagen krijgt indien gewenst.

Het is natuurlijk niet dezelfde oplossing als op de afbeelding, daar zijn complete (passende) kapjes gebruikt en die moet je maar zijn te vinden. Misschien via alibaba in 10.000 stuks... :wink:
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Als ik google op plastic dopjes vind ik diverse mogelijkheden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu