Spiegelverwarming aansluiten op bestaande lamp

Edwin99_8

 • #1
Hallo allemaal,

Even een korte vraag....
Hoe sluit ik veilig een spiegelverwarming aan? Ik wil de spiegelverwarming mee laten schakelen met de lamp boven de spiegel. Deze zit rechtstreeks aangesloten op de zwarte draad (zonder kabelverbinder oid). Probleem is dat ik de lamp niet los krijg van het ‘witte Steab 5590 blokje’. Anders had ik een kabelverbinder in de doos kunnen stoppen met één zwarte draad naar de lamp toe en de draad van de spiegelverwarming op de kabelverbinder aansluiten.
Hoe kan ik dit het beste oplossen? Een kroonsteentje lijkt mij niet de juiste oplossing .
7F4EE7CC-CBCD-4DC1-9FCD-5B1772E4EF84.jpeg
84CD6D6A-75B4-41E5-97B6-3F328EEA1F41.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • XanderH

  Specialist Elektra
  • #2
  Dat witte blokje zou uit elkaar moeten kunnen waarna je de draad los kunt schroeven.

  5590-schema001.jpg


  Gewoon schuiven dus, hij zit bij jou al niet meer goed in elkaar geklikt (hij ziet eruit zoals op de 3e afbeelding in plaats van zoals op de 4e afbeelding). Eventueel aan de achterkant de draad even goed recht maken en naar binnen geleiden zodat het daar niet vastloopt.

  Je kunt natuurlijk ook in de inbouwdoos de zwarte draad doorknippen en er een lasklem tussen zetten, maar dan houd je wel weinig lengte over in de draad vanuit de leiding.
   
  • Like
  Waarderingen: Vonken_trekker

  Edwin99_8

  • #3
  Top, dank voor je reactie Xander!
  Met wat gepriegel heb ik hem los gekregen. Kan ik evt ook zowel de draad van de lamp als van de spiegelverwarming aansluiten op het witte Steab blokje? Of is dat gevaarlijk /niet toegestaan?
   

  XanderH

  Specialist Elektra
  • #4
  Nee, die schroefcontacten zijn niet geschikt om meer dan één draad in aan te sluiten.
   

  Edwin99_8

  • #5
  Ah oke. Dank voor de info!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu