Spiegel zit vast

Nico112

  • #1
Hallo,

Ik heb een woning gekregen alleen bij binnenkomst zit er een spiegel vast aan de muur met wat ik zelf denk montagekit. Ik wou dit helemaal niet. Ik wil de spiegel weg. Wat kan ik hieraan doen? Is de verhuurder hier verantwoordelijk voor? Of kan ik het zelf weghalen maar ben bang dat de muur kapot gaat. Alvast bedankt voor de tips!

20220802_175124.jpg
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Of de verhuurder daar verantwoordelijk voor is kan ik je niet zeggen en is meer een juridisch probleem dan een klusprobleem.
Bij Klusidee doen we alleen de klusproblemen, voor juridische zaken moet je bij andere instanties zijn.
Over het klusprobleem:

Hoe de spiegel exact is vastgezet is zo niet te zien. Bevestiging van spiegels gebeurt vaak met:
- Spiegel montage sets
- Spiegeltape dubbelzijdig
- Spiegellijm

Indien de spiegel met een montage set is bevestigd, zou je hem uit de montage moeten kunnen tillen. Probeer (voorzichtig) of de spiegel omhoog wil schuiven. Zo ja, heb je goede kans dat hij vrij makkelijk te verwijderen is en dat er hoogstens een paar gaten van pluggen overblijven

Bij montage met dubbelzijdig tape kan er niets verschoven worden, de spiegel zit dan muurvast. Je zou kunnen proberen om met heel dun ijzerdraad of met sterk nylon snoer (vislijn) de tape aan de achterkant door te snijden. Ik heb dat zelf met succes een paar keer gedaan met een spiegel die op een deur geplakt zat. In mijn geval had ik vislijn gebruikt, wel een soort die behoorlijk sterk is. Kwestie van de vislijn achter de spiegel doorhalen (begin aan de bovenkant) en met een heen en weer halende beweging proberen de tape door te snijden. Draag wel klushandschoenen, want zo'n draad snijdt niet alleen in de tape, maar vooral in je handen. Ik was zo in staat de spiegel er in zijn geheel af te halen en elders opnieuw te gebruiken.

Bij gebruik van spiegellijm weet ik eigenlijk niet wat je zou kunnen doen. Ook dan valt er niets te verschuiven. Misschien ook de truc met de vislijn, hangt er ook vanaf hoeveel lijm er gebruikt was.

In alle gevallen, indien de spiegel toch niet heel hoeft te blijven, zou je de spiegel kunnen voorzien van een aantal 'krassen' van een glassnijder en vervolgens de spiegel in stukken tikken. Ook dan geldt: handschoenen dragen en als extra bescherming voor je ogen!
 
Laatst bewerkt:

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik heb er meerdere losgehaald. Als er tape is gebruikt kun je de randen lossteken met een groot, scherp plamuurmes en daarna inderdaad iets van een nylon draad gebruiken. Ik ben met een metalen liniaal van 50 cm en een lang mes ook wel eens een heel eind gekomen. Het is vaak een bewerkelijk klusje. De spiegel geeft als je de rand los hebt vaak iets mee, je kunt er dan voorzichtig blokjes hout achter steken en dan verder werken, dan gaat het een stuk makkelijker. Ik kreeg ze er eigenlijk altijd in 1 stuk af.
Als er lijm / kit is gebruikt krijg je de spiegel er meestal niet in 1 stuk af. Ik gebruikte dan handschoenen en veiligheidsbril, tikte hem met een zware hamer (zo voorzichtig mogelijk) in stukken en stak de stukken van de muur af. Een tijdrovend en gevaarlijk klusje.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu