Spiegel gebroken na bevestiging op muur met montagekit

Henrylamboo

  • #1
Vorige week heb ik een spiegel vervangen boven de afzuigkap. De spiegel is 3 mm dik en deze heb ik bevestigd met montagekit. Ik heb geen speciale spiegellijm gebruikt omdat de spiegel een beetje opgevuld moest worden (De muur was scheef).

Na 1 week is de spiegel gebroken!
Heeft iemand misschien een idee wat hier de oorzaak van kan zijn?
 

Michiel_H

  • #2
De beweging/werking van de montagekit. Die kracht werd de spiegel te groot. Daarvoor hebben ze dus spiegellijm bedacht, die blijft soepel. Je kunt het ook met siliconenkit doen. Succes..
 

Henrylamboo

  • #3
Michel bedankt voor de snelle reactie.

Ik was van plan om dit met siliconenkit te gaan doen. Nu heb ik een bevestiging van een andere klusser wat mij een beter gevoel geeft
 

EdP

  • #4
Siliconenkit is zuur, daar wordt je spiegel onherstelbaar lelijk van.
 

Henrylamboo

  • #5
Zou het dan misschien beter zijn om een gewone kit te gebruiken?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Gewone spiegel kit gebruiken en er is niets aan de hand.
Zure kitten zoals siliconenkit zal de spiegellaag beschadigen.
 

EdP

  • #7
Ik weet niet wat "gewone kit" is.

Wat je zou kunnen doen om de spiegel op te hangen als er te veel ruimte achter zit is de spiegel met de daartoe bestemde spiegellijm of spiegel plakstrips plakken en die plaat hout met montagekit o.i.d. op de muur plakken. Schroeven mag ook natuurlijk.
 

Henrylamboo

  • #8
Met “gewone kit
 

EdP

  • #9
Die plakstrips zijn inderdaad een soort dubbelzijdig plakband (erg sterk en een enorme lijmkracht). Ze zijn waarschijnlijk in elke bouwmarkt te koop. Op elkaar plakken, ik weet niet of dat de bedoeling is. Dan zou ik eerder een dun vullatje gebruiken. Maar het zou ook kunnen dat de spiegellijm een dergelijke ruimte kan vullen, daar heb ik geen ervaring mee.

Of acrylaatkit hier geschikt is weet ik niet. Iets zegt me dat er niet voor niks spiegelkit is uitgevonden, anders had men het wel met het goedkopere acrylaatkit gedaan lijkt me.
 

Henrylamboo

  • #10
Ik zal eens naar de bouwmarkt gaan voor die plakstrips en eventueel opvullen met een latje dat lijkt mij wel wat.

Bedankt voor de antwoorden.
 

Kluske

  • #12
Even van mijn kant een opmerking over gebruik van dubbelzijdig plakband.

Ik gebruik in mijn werk ook regelmatig dubbelzijdig tape maar ik haal het bij een bedrijf weg die in vloerbedekking doet. Zij gebruiken een ander soort tape dan de gemiddelde bouwmarkt verkoopt en ook krachtiger.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #13
Het is geen enkel probleem om dubbelzijdige tape in meerdere lagen op elkaar te plakken, de flexibiliteit van de tape wordt hierdoor alleen maar groter.
 

EdP

  • #14
De plakstrips die ik destijds heb gebruikt voor spiegeltegels waren zo krachtig dat bij het verwijderen een deel van de spiegels knapte in plaats dat de strips loslieten, zelfs al deed ik het met beleid. Alleen herinner ik me nu niet meer of die apart verkocht werden of dat ze in de verpakking zaten.

Het is geen gewoon dubbelzijdig plakband, ook hier moet de samenstelling van de lijm zodanig zijn dat het de spiegel niet aantast.
 

Rikje

  • #15
Weer een beetje laat, maarja ben net lid dus vandaar.

Jongens moeten jullie allemaal luisteren, die plakstrips enz. zijn niet oplossing. Wel wat betreft de spiegel ophangsetjes.

Maar een spiegel goed ophangen op een ongelijke muur moet je op de volgende manier doen:

1. Je maakt eerst de muur op de plaats waar de spiegel moet komen te hangen vlak.
2. Dan gebruik je speciale spiegellijm, dit is heel belangrijk anders breekt inderdaad de spiegel door het werken van de montagekit of wordt de spiegel lelijk door de zuren in andere kitten.

Dit is de enige manier buiten de spiegel ophangsetjes.

Rik
 

Bbtb77

  • #16
Rikje:

- Behalve jongens zijn er hier ook heel veel meisjes...
- Niets moet...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu