Welke verf op schuifdeur waar plakspiegel op komt?

Lenlef

  • #1
Ik heb een inbouwkast met 3 grote schuifdeuren van grond tot plafond. 2 zijn grijs, 1 is oranje. die laatste wil mijn dochter graag wit hebben, om er vervolgens een grote spiegel op te plakken en liefst ook nog wat op te te tekenen. Nu vraag ik me af of zo'n grote plakspiegel (175x45cm) wel blijft zitten op een geverfde deur. De spiegel is volgens de verpakking wel bedoeld om op een deur te plakken; er zitten al lange plakstrips op. En welke verf kan ik het beste gebruiken? Het is een hele gladde deur en ik weet niet of die oranje laag, waarmee de kast ooit uit de winkel is gekomen, ook gewoon een verflaag is of bv een plakfolie.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
die spiegel blijft prima zitten op de verf of folie
mist je even de moeite neemt om hem goed te ontvetten voordat je hem er op plakt

als je hem eerst een ander kleurtje wilt geven kan dat bij een geschilderde deur prima maar op een folie moet je eerst een goede kunststof primer toepassen
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
Als u de deur wit geschilderd hebt. Wacht dan eerst 1 a 2 weken met de spiegel erop te plakken. Hoe gladder de ondergrond des te minder hechtvermogen dus gebruik hooguit een zijdeglansverf, liever nog mat. Die spiegel heeft wel plakstrips maar u kunt beter hi-tack kit gebruiken. Breng in dunne rillen verticaal aan en op de deur aan en blijf hiermee ca. 5 cm binnen de omtrek van de spiegel. Spiegel direct goed positioneren want correctietijd is zeer gering. Druk de spiegel gelijkmatig en zonder al te veel druk aan.
 

Lenlef

  • #4
Bedankt voor jullie reacties! De deur is geschilderd en bijna zover dat ik de spiegel durf te plakken
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu