Speling tussen openslaande deuren

Joanne036

  • #1
Goedemorgen,
Wij hebben last van speling tussen openslaande deuren en krijgen het zelf niet opgelost (we zijn ook niet heel handig).
We willen er graag een bedrijf voor inschakelen maar weten niet of we een slotenmaker of een kozijnspecialist moeten laten komen.
Ik heb een pdf. bestandje bijgevoegd met foto's en zou graag jullie advies horen.
Alvast heel hartelijk dank!
Met vriendelijke groet,
Joanne
 

Bijlagen

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Ik denk dat er niet heel veel aan te doen is: De houten deuren (of tenminste 1 van de 2) zijn krom getrokken. Waarschijnlijk omdat je niet altijd de deur op de 3-puntssluiting dicht zet.

Op het moment dat de nachtschoot uitgedraaid wordt, trek je de deur in het midden weer aan.
 

Joanne036

  • #3
Hoi Walker, dank je wel voor je reactie. Misschien een stomme vraag, maar hoe zou je een deur met 3-puntssluiting niet dicht kunnen zetten op de 3-puntssluiting? Waar moeten die pennen dan in verdwijnen als ik de deur dicht doe?

Ik heb inmiddels contact gehad met een kozijnenspecialist en die denkt dat het mogelijk aan de scharnieren ligt, dat die te groot zijn, zie ook de toelichting van deze persoon hieronder:

"Ons inziens heeft het te maken met de scharnieren. Deze zijn te groot (te breedt). Deze grote scharnieren hebben de neiging om te buigen/ uit te hangen. Zodra deuren uit gaan hangen zal de sluiting steeds minder goed op slot gedraaid kunnen worden (jou klacht).
Op de foto’s is hier duidelijk bewijs voor bv: glaslijn strookt niet en een scharnier is helemaal uitgevuld zodat hij uit de inkrozing/sparing komt. Mits het kozijn zelf haaks is geplaatst kan er ons inziens met z.g.n. 89x89 scharnieren een hoop gewonnen worden. 89x89 is een standaard scharniermaat in tegenstelling tot wat er nu in zit (waarschijnlijk 89x 125)."

Wat denk jij hierover? Alvast heel hartelijk dank voor het meedenken!
Groet, Joanne
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #4
Joanne036 schreef:
Misschien een stomme vraag, maar hoe zou je een deur met 3-puntssluiting niet dicht kunnen zetten op de 3-puntssluiting?
Door de deur dicht te trekken zonder deze op slot te draaien?

De deur altijd afsluiten met de 3-punts sluiting is beter voor de deur, dit voorkomt kromtrekken.

Ik betwijfel of dit aan de scharnieren ligt, maar als de vakman overtuigt is dat het hiermee opgelost kan worden dan zal dat wel? Houd er wel rekening mee dat je met kortere scharnieren de deuren waarschijnlijk niet meer 180 graden kunt openen.
 

Joanne036

  • #5
Oke, haha. We hebben hem standaard op slot zitten. Dan is de deur waarschijnlijk door een andere oorzaak krom getrokken.

Goed punt over de scharnieren, dat gaan we meenemen in de overweging wat te doen!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu