Spant verplaatsen / verwijderen

John.Beuving

  • #1
Hallo,

Ik heb een vraag over mijn dakconstructie. Ik ben van plan om een kamer te maken op zolder. Wat mij hier in de weg zit is de spant. Het is een A-spant die exact in het midden van de gordingen zit. Alle gordingen zijn 6 meter lang en uit 1 stuk. Nu wil ik de spant vervangen door een soort muur, een dragende constructie voor de gordingen/het dak. Het lieft gebruik ik hier geen A-spant ivm de hoogte van een deur, maar een verticale constructie, denk aan een soort stempels.
Ik wil de draagconstructie dan 60 cm verplaatsen zodat 2 ruimten ontstaan, 1 van 3.60 en de ander van 2.40. De tussenwand op zolder komt dan precies op de draagmuur te liggen.

Is dit constructief mogelijk en wat is de beste tussenwand constructie.

Bedankt

John
 

Toon

  • #2
Dit soort problemen zijn vanaf een forum moeilijk te beantwoorden. Ik denk dat u het beste een constructeur in de arm kunt nemen.

Succes.
 

John.Beuving

  • #3
De spant is door zijn driehoek vorm natuurlijk de meest sterke oplossing. Is het überhaubt mogelijk om een soort verticale wand ertussen te plaatsen ipv de spant ?
 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
  • #4
* weet je zeker dat het een dragende muur is; waarom zit die er dan?

* An Sich kan het wel, zorg alleen dat de krachten naar de muurplaat gaan; net als in de oude situatie. Dus d.m.v. extra spantbenen van nokgording naar muurplaat, je zult echter ook een trekspant moeten maken.

* Als de muurplaten op gelijke hoogte van de vloer zijn, kan je een trekspant over de vloer laten lopen; e.v.t. van staal.

en anders; laat een aannemer/bouwkundige ernaar kijken: wat ik nu doe is natuurlijk indicatief.....

w.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu