Spackmuren egaliseren met fix and finish?

Junior

  • #1
Ik wil graag volledig strakke en gladde muren in mijn huiskamer en gang welke ik vervolgens kan wit kan latexen, momenteel zit hier spack op

Nadat een stukadoor het tot 3 maal toe heeft laten afweten heb ik besloten om de stoute schoenen aan te trekken en mijn muren zelf te gaan egaliseren. Reilat, spackmes en hoekschopje, etc, etc, heb ik inmiddels aangeschaft.

Alle muren zijn helemaal vlak (althans geen onregelmatigheden), hoeft uiteindelijk alleen maar een dun laagje (1mm) overeen waarover ik kan latexen.

Ik ben in eerste instantie begonnen om het bestaande spackwerk glad (dus niet helemaal kaal tot op ondergrond) te schuren, leek me het beste voor een 'optimaal' resultaat. Gaat opzich prima, geeft alleen verschrikkelijk veel stof en de daarbij behorende ergernis.

nu heb ik 4 vragen :

1. Moet ik het spack echt eerst gladschuren (voor het mooiste resultaat) of kan ik hier evengoed gelijk overeen egaliseren met fix en finish?
2. moet ik voorstijken voor ik fix en finish gebruik op de glad geschuurde muren.
3. wat voor type voorstrijk gebruik ik op een betonnen muur waar voorheen ook spack op heeft gezeten maar die ik dus wel helemaal tot op het beton heb afgestoken? (water met blokkwast opgezet is na +/- 5min bijna helemaal weggetrokken namelijk)
4. hoeveel m2 kan ik glad pleisteren met 25kg fix en finish, dat is me namelijk niet helemaal duidelijk na op de verpakking te hebben gekeken.
 

Arnoldus

  • #2
Dag,

1) Ik heb goede ervaring met fix en finish, je kunt hiermee je spack direct egaliseren
2) de glad geschuurde muren zou ik wel voorstrijken. De betreffende produkten mag ik hier niet noemen maar dir vind je wel in de bouwmarkt.
3) idem 2
4) ligt geheel aan de laagdikte. Op de zak staat vaak een getal bijvoorbeeld bij 5mm 6m2 afhankelijk van de spack structuur kun je dus berekenen.

Fix en finish is erg moeilijk om te mengen naar mijn ervaring, gebruik in ieder geval een mixer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu